28.1 C
Rhodes
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Μήνυμα του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού, Γεώργιου Τόππου, για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, κος, Γεώργιος Τόππος, αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, μας υπενθυμίζει τη δύναμη του τουρισμού να φέρνει κοντά ανθρώπους, πολιτισμούς και έθνη με απώτερο σκοπό τη στήριξη και την ανάδειξη της σημασίας του τουρισμού και των κοινωνικών, πολιτισμικών, πολιτικών και οικονομικών αξιών που υπηρετεί.

Ο τουρισμός δεν είναι μόνο μια πηγή ευημερίας, αλλά και ένας τρόπος να χτίσουμε γέφυρες κατανόησης και σεβασμού ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες.

Η Ρόδος είναι γνωστή ανά την υφήλιο όχι μόνον ως τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, αλλά και ως τόπος με παράδοση στη φιλοξενία, στην ανεκτικότητα και την αποδοχή του διαφορετικού, στην πολιτιστική και πολιτισμική ποικιλότητα. Μέσα στους αιώνες της ιστορίας της, η Ρόδος γνώρισε πολλούς λαούς και πολλούς πολιτισμούς, ενσωματώνοντας στη δική της κουλτούρα όσα στοιχεία αυτών των πολιτισμών της ταίριαζαν και σεβόμενη τα υπόλοιπα.

Για εμάς τους Ροδίτες, η φιλοξενία είναι τρόπος ζωής και γι αυτό το λόγο ο τουρισμός δεν αποτελεί απλά ένα οικονομικό μέγεθος. Για εμάς τους Ροδίτες, κάθε επισκέπτης μας είναι μοναδικός.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν αυτή τη μέρα με σεβασμό προς το περιβάλλον και τους τοπικούς πληθυσμούς, συμβάλλοντας σε έναν πιο βιώσιμο και υπεύθυνο τουρισμό για τις μελλοντικές γενιές.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού για τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού είναι «Tourism and Peace», «τουρισμός και ειρήνη».

Ο τουρισμός προϋποθέτει ειρήνη και ασφάλεια. Μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο και να λειτουργήσει καταλυτικά για την προώθηση της ειρήνης και της κατανόησης μεταξύ των εθνών και των πολιτισμών καθώς μέσω αυτού, υποστηρίζονται οι διαδικασίες συμφιλίωσης.

Ο Δήμος Ρόδου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με πλούσιες εκδηλώσεις στην πόλη της Ρόδου και στις κοινότητες του νησιού με τίτλο «Μουσικές Βραδιές Τουρισμού» και οι οποίες θα κορυφωθούν με τη συναυλία της κορυφαίας καλλιτέχνιδας Ευανθίας Ρεμπούτσικα και της ορχήστρας της, αύριο 28 Σεπτεμβρίου 2024, στις 9 μμ μπροστά στο Δημαρχείο.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ