24.4 C
Rhodes
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι πιο σκληρές κόντρες στο debate του ΠΑΣΟΚ- Οταν η αντιπάθεια Ανδρουλάκη- Δούκα δεν κρυβόταν

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Το debate των υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ ήταν μάλλον ήρεμο και πολιτισμένο, αλλά δεν έλειψαν οι σκληρές κόντρες. Αλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι ορισμένοι έχουν μεταξύ τους χείριστες σχέσεις, άσχετα αν δεν το δείχνουν ή έχουν αποφύγει να το εκφράσουν δημοσίως.

Όπως για παράδειγμα οι σχέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Χάρη Δούκα. Ο πρώτος δεν συγχωρεί στον Δήμαρχο Αθηναίων ότι τον ανέδειξε και τον πρότεινε για αντίπαλο του Μπακογιάννη, έδωσε μάχη για την εκλογή του και όταν εξελέγη, ο Χάρης Δούκας στράφηκε εναντίον του.

Ετσι όταν ο κ. Δούκας ρώτησε τον Νίκο Ανδρουλάκη αν θεωρεί ότι είναι ευχαριστημένος από την ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στην κριτική του κ. Ανδρουλάκη προς τη Φώφη Γεννηματά, ο νυν πρόεδρος σχεδόν εξεράγη.

Ανδρουλάκης σε Δούκα: Με εντυπωσιάζει να είσαι ο πιο ευνοημένος και να υποτιμάς τα πάντα

Ετσι αφού τον χαρακτήρισε “ευνοημένο”, με την έννοια ότι είναι επιλογή δική του, ο Νίκος Ανδρουλάκης του είπε:

“Αγαπητέ Χάρη, χάραξα μία στρατηγική που είχε χαραχτεί από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Δεν υπήρξα γεφυρατζής ούτε προς τη Δεξιά, ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Επένδυσα πολύ στην ανανέωση και μου κάνει εντύπωση πως εσύ, ο πιο ευνοημένος από αυτή την απόφαση, πραγματικά υποτιμάς όλα αυτά. Αν το καλοκαίρι του 2023 δεν σου είχα κάνει αυτή την πρόταση με ένα οργανωμένο σχέδιο, να ενώσουμε δυνάμεις και να κερδίσουμε τον δήμο της Αθήνας, ουδέποτε θα είχες εκλεγεί δήμαρχος” σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αμέσως σήκωσε το γάντι ο κ. Δούκας:

“Να πούμε ότι δεν μου αρέσουν διατυπώσεις ”ευνοημένος” και μη. Έχω παλέψει και έχεις παλέψει. Δήλωσες ότι η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές είναι πολιτική ήττα, αλλά το ίδιο βράδυ εμφανίστηκες ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και όσοι διατυπώσαμε άλλη άποψη απείλησες με διαγραφές. Μήπως εσύ, τελικά, έλεγες άλλα επτά παρά πέντε και άλλα επτά και πέντε” απάντησε ο Χάρης Δούκας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις διαγραφές

“Αγαπητέ Χάρη, κατ’ αρχάς εγώ έχω διαγράψει μόνο ένα πρόσωπο στην πολιτική μου σταδιοδρομία ως πρόεδρος, την Εύα Καϊλή. Άρα, κατηγορίες Κιμ Γιονγκ Ουν και διαγραφές, απευθύνονται σε άλλον. Στην Αυτοδιοίκηση κερδίσαμε τους μεγάλους δήμους, δύο περιφέρειες. Το να υποτιμάτε όλα αυτά το θεωρώ λάθος” τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δούκας για το “ευνοημένος”: Ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή στο ΠΑΣΟΚ

Και μετά ήρθε το σχόλιο του Χάρη Δούκα:

“Για το “ήσουν ευνοημένος”: Ημουν πάντα στην πρώτη γραμμή στο ΠΑΣΟΚ, ήμουν απλό μέλος στον τομέα Ενέργειας, ήμουν γραμματέας με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά στα πιο δύσκολα, γραμματέας Ενέργειας, ήμουν μαζί σου Νίκο και παλέψαμε πάρα πολύ, επίσης για να σηκώσουμε το ΠΑΣΟΚ. Άρα, δεν βλέπω γιατί αυτή η διατύπωση και νομίζω ότι δεν μας τιμάει να χρησιμοποιούμε τέτοιες διατυπώσεις.

Και ο Χάρης Δούκας συνέχισε λέγοντας ότι ανέλαβε να δώσει τη μάχη της Αθήνας όταν άλλα στελέχη δεν ήθελαν να αναλάβουν την ευθύνη και ότι (περίπου) η νίκη στον Δήμο της Αθήνας δεν οφείλεται στην επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά στην παράταξη (δηλαδή σε εκείνον)…

Ανδρουλάκης σε Δούκα: Δεν είσαι Μιττεράν…

Και τότε, ήρθε η πιο σκληρή ατάκα του Νίκου Ανδρουλάκη, σχόλιο στα όσα έχει δηλώσει ο Χάρης Δούκας, ότι και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες ήταν ταυτόχρονα Δήμαρχοι και είχαν και άλλες ευθύνες και πόστα κυβερνητικά:

Ανδρουλάκης: Δεν είσαι Μιτεράν, ευτυχώς ούτε Ερντογάν…

Ενοχλημένος ο κ. Δούκας, απάντησε “Νίκο, αυτό που έκανες είναι απρέπεια”, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

“Λέω ότι υπάρχει ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο και παρουσιάζω κάποιες πολύ γνωστές προσωπικότητες, λέω και κάτι άλλο, ότι στην Ευρώπη των πόλεων και των Περιφερειών μπορεί ένας δήμαρχος να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Δεν είναι δα και τόσο κακό και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και εσύ, Νίκο, όταν και ο Καμίνης ήταν δήμαρχος και υποψήφιος πρόεδρος, δεν έβαλες ποτέ θέμα. Και να πω και κάτι άλλο… Θέλω να ενδυναμώσω την τοπική αυτοδιοίκηση και τις διεκδικήσεις της Αθήνας, απέναντι σε μια κυβέρνηση που είναι εξαιρετικά εκδικητική μαζί μου”.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ