24.4 C
Rhodes
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Οργή στο Παρίσι: 19χρονη φοιτήτρια θαμμένη στο δάσος της Βουλώνης – Ο Μαροκινός βιαστής που έπρεπε να είχε απελαθεί…

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Σοκ έχει προκαλέσει η αποτρόπαιη δολοφονία μιας 19χρονης φοιτήτριας στο Παρίσιτο άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε μισοθαμμένο στο δάσος της Βουλώνης, στα δυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι χειρισμοί σε επίπεδο δικαστικό και διοικητικό για την πορεία του 22χρονου που συνελήφθη ως ύποπτος, προκαλούν έντονες πολιτικές αντιδράσεις από όλο το πολιτικό φάσμα.

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, η Φιλιπίν Λε Νουάρ ντε Καρλάν, μόλις 19 ετών, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Paris Dauphine, αφού τελείωσε τα πρωινά της μαθήματα, έφαγε στο φοιτητικό εστιατόριο στον χώρο του πανεπιστημίου από όπου έφυγε περίπου στις 2 το μεσημέρι. Ήταν η τελευταία φορά που την είδε κάποιος ζωντανή.

Το χρονικό της εξαφάνισης της Φιλιπίν και το μακάβριο εύρημα

Η Φιλιπίν φουρούσε μια ροζ μπλούζα, μια ροζ ζακέτα, τζιν και λευκά, αθλητικά παπούτσια. Τα πράγματά της ήταν μέσα σε ένα γκρι σακίδιο πλάτης.

Οι γονείς της την περίμεναν νωρίς το απόγευμα στο σπίτι τους, στο δυτικό προάστιο Ιβελίν, περίπου 30 χλμ δυτικά του Παρισιού. Στις 7 το απόγευμα ανησύχησαν πολύ καθώς δεν απαντούσε στα μηνύματα και τις κλήσεις τους.

Στις 11 το βράδυ της Παρασκευής 20/09, η αδελφή της δήλωσε την εξαφάνιση της Φιλιπίν στο αστυνομικό τμήμα του 16ου διαμερίσματος, στο Παρίσι. Ήταν πολύ νωρίς όμως για την αστυνομία να ξεκινήσει έρευνα. Το κινητό της Φιλιπίν ωστόσο έδινε, μέσω γεωεντοπισμού, σήμα για το πού βρισκόταν.

ΠΑΡΙΣΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ

Η οικογένεια και φίλοι της Φιλιπίν οργάνωσαν έρευνα στο δάσος της Βουλώνης από το πρωί του Σαββάτου. Περίπου 50 άτομα χτένιζαν το πάρκο μέχρι που το απόγευμα βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικτό εύρημα. Σε ελάχιστη απόσταση από το σημείο όπου μια οικογένεια διοργάνωνε πάρτι γενεθλίων με πικνικ, ένα χέρι προεξείχε από το φρεσκοσκαμμένο χώμα.

 

Το ανατριχιαστικό εύρημα επιβεβαίωσε αυτό που όλοι φοβόντουσαν. Η Φιλιπίν ήταν νεκρή.

Οι πρώτες μαρτυρίες ήταν πολύτιμες. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι λίγο μετά το απόγευμα της Παρασκευής είχαν δει ένα νέο άνδρα με χειρουργική μάσκα να περπατά κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η Φιλιπίν, κρατώντας στο χέρι του ένα φτυάρι.

Πώς ο 22χρονος Μαροκινός που είχε καταδικαστεί για βιασμό ξέφυγε από τις αρχές

Η Εισαγγελία του Παρισιού άνοιξε άμεσα έρευνα για ανθρωποκτονία. Τέσσερις μέρες μετά την άγρια δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας, ο ύποπτος βρέθηκε στην Ελβετία. Πρόκειται για έναν 22χρονο από το Μαρόκο, ο οποίος “ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στο καντόνι της Γενεύης”. Οι γαλλικές αρχές έχουν υποβάλει αίτημα απέλασής του στη Γαλλία.

Εν τω μεταξύ όμως, οι αποκαλύψεις για το παρελθόν του Ταχά Ο. εξοργίζουν τη γαλλική κοινωνία. Από τις 4 Σεπτεμβρίου εκκρεμούσε απόφαση απέλασής του στο Μαρόκο, χώρα γέννησής του. Ο συλληφθείς ως ύποπτος για τη δολοφονία της Φιλιπίν “βρισκόταν σε γαλλικό έδαφος χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα”.

Το 2021, ο 22χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό που διέπραξε το 2019, όταν ήταν ακόμα ανήλικος. Ο 22χρονος εξέτισε την ποινή του και αποφυλακίστηκε τον περασμένο Ιούνιο. Από τις 20 Ιουνίου, ημέρα της αποφυλάκισής του, ήταν σε καθεστώς παράτυπης παραμονής στη Γαλλία και επιπλέον, είχε εκδοθεί απόφαση αναγκαστικής αποχώρησης από το γαλλικό έδαφος (OQTF). Το Μαρόκο αργούσε να ανταποκριθεί στο αίτημα της Γαλλίας το οποίο εστάλη άλλες δύο φορές, στις 16/07 και στις 27/08, όπως αναφέρει η εφημερίδα Libération στο ρεπορτάζ της.

Όλο αυτό το διάστημα, ο 22χρονος παρέμενε προσωρινά κρατούμενος. Το μέγιστο διάστημα για την κράτησή του όμως ήταν 90 μέρες. Στις 75 μέρες όμως, στις 3 Σεπτεμβρίου, μία δικαστής που εξέτασε το αίτημα αποφυλάκισής του, ενέκρινε ότι μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος από την προσωρινή κράτηση και αυτό παρότι η Νομαρχία της Υόν είχε υποβάλει αίτημα για παράτασή της για άλλες 15 μέρες, μέχρι δηλαδή να συμπληρωθεί το νόμιμο διάστημα προσωρινής κράτησης για άτομο υπό απέλαση.

Τελικά, στις 4 Σεπτεμβρίου έγινε η αποδοχή του αιτήματος από το Μαρόκο ώστε ο 22χρονος να φύγει από τη Γαλλία και να επιστρέψει στην πόλη Ούζντα από όπου κατάγεται.

Εν τω μεταξύ όμως, τα ίχνη του είχαν χαθεί. Στις 19 Σεπτεμβρίου, μία μέρα πριν από τη δολοφονία της Φιλιπίν, η αστυνομία τον ενέταξε σε λίστα καταζητούμενων.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ