26.6 C
Rhodes
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Αίσιο τέλος σε θρίλερ 70 ετών: Εξαφανισμένος 6χρονος βρήκε ξανά την οικογένειά του

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ένας άνδρας που απήχθη σε ηλικία 6 ετών ενώ έπαιζε σε παιδική χαρά της Καλιφόρνια το 1951, βρέθηκε επτά δεκαετίες αργότερα χάρη στη βοήθεια ενός διαδικτυακού τεστ DNA, παλαιών φωτογραφιών και αποκομμάτων εφημερίδων.

H 63χρονη Alida Alequin από το Όκλαντ της Καλιφόρνια κατάφερε – με τη συνδρομή της αστυνομίας, του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης – να εντοπίσει τον εξαφανισμένο θείο της Luis Armando Albino, συνταξιούχο πυροσβέστη και βετεράνο του Σώματος Πεζοναυτών που υπηρέτησε στο Βιετνάμ, ο οποίος ζούσε στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αναφέρει ο Guardian.

Στις 21 Φεβρουαρίου 1951 μια γυναίκα δελέασε τον εξάχρονο Albino, γεννημένο στο Πουέρτο Ρίκο, έξω από παιδική χαρά στο δυτικό Όκλαντ, όπου έπαιζε με τον μεγαλύτερο αδελφό του, υποσχόμενη ότι θα του αγόραζε καραμέλες

Τον απήγαγε και πέταξαν για την ανατολική ακτή, όπου το αγόρι κατέληξε σε ένα ζευγάρι το οποίο τον μεγάλωσε σαν δικό του γιο (οι αρχές δεν έκαναν γνωστή την πόλη όπου ζούσε ο Albino).

Δημοσιεύματα της εφημερίδας Oakland Tribune από την εποχή εκείνη ανέφεραν ότι η αστυνομία, ο στρατός, η ακτοφυλακή και υπάλληλοι του δήμου συμμετείχαν σε μια τεράστια έρευνα για το αγνοούμενο αγόρι. Ο αδελφός του, Roger Albino, ανακρίθηκε αρκετές φορές και επέμενε ότι μια γυναίκα με μπαντάνα στο κεφάλι είχε πάρει τον αδελφό του.

Το τεστ DNA και το αρχείο εφημερίδων

Για περισσότερα από 70 χρόνια, ο Albino παρέμενε αγνοούμενος, αλλά ήταν πάντα στις καρδιές της οικογένειάς του και η φωτογραφία του κρεμόταν στα σπίτια των συγγενών, δήλωσε η ανιψιά του στον δημοσιογραφικό οργανισμό Bay Area News Group. Η μητέρα του πέθανε το 2005, αλλά δεν έχασε ποτέ την ελπίδα ότι ο γιος της ήταν ζωντανός.

Η πρώτη ιδέα ότι ο θείος της μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός ήρθε το 2020, όταν η Alequin έκανε «έτσι για πλάκα» ένα διαδικτυακό τεστ DNA, το οποίο έδειξε 22% ταύτιση με έναν άνδρα που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο θείος της.

Εκείνη την εποχή δεν κατάφερε να βρει περισσότερα στοιχεία ή να λάβει κάποια απάντηση από τον άνδρα, είπε.

Child kidnapped found 70 years later alive | KTVU

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η ίδια και οι κόρες της άρχισαν να ψάχνουν ξανά.

Σε μια επίσκεψη στη δημόσια βιβλιοθήκη του Όκλαντ έψαξε σε μικροφίλμ παλιά άρθρα της Oakland Tribune – μεταξύ των οποίων και ένα που είχε φωτογραφία του Luis και του Roger – και πείστηκε ότι βρισκόταν στο σωστό δρόμο. Την ίδια μέρα, πήγε στην αστυνομία του Όκλαντ.

Οι ερευνητές συμφώνησαν τελικά ότι το νέο στοιχείο ήταν ουσιαστικό και άνοιξε μια νέα υπόθεση εξαφάνισης. Ο Luis εντοπίστηκε στην ανατολική ακτή και έδωσε δείγμα DNA, όπως και η αδελφή του, η μητέρα της Alequin.

Η επανένωση με την οικογένεια

Στις 20 Ιουνίου, οι ερευνητές πήγαν στο σπίτι της μητέρας της, είπε η Alequin, και τους ενημέρωσαν ότι ο θείος της είχε βρεθεί. Στις 24 Ιουνίου, με τη βοήθεια του FBI, ο Luis ήρθε στο Όκλαντ με μέλη της οικογένειάς του και συναντήθηκε με την Alequin, τη μητέρα της και άλλους συγγενείς. Την επόμενη μέρα η Alequin οδήγησε τη μητέρα και τον θείο της στο σπίτι του Roger στην κομητεία Στάνισλος της Καλιφόρνια.

«Άρπαξαν ο ένας τον άλλον και αγκαλιάστηκαν πολύ σφιχτά και για πολλή ώρα. Κάθισαν κάτω και απλώς μίλησαν», είπε.

Τα δύο αδέρφια συζήτησαν για την ημέρα της απαγωγής, τη στρατιωτική τους θητεία και άλλα πολλά. Ο Luis επέστρεψε στην ανατολική ακτή, αλλά ξαναταξίδεψε στο Όκλαντ τον Ιούλιο για μια επίσκεψη τριών εβδομάδων. Ήταν και η τελευταία φορά που είδε τον Roger, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο.

«Ήμουν πάντα αποφασισμένη να τον βρω και, ποιος ξέρει, η ιστορία μου θα μπορούσε να βοηθήσει άλλες οικογένειες που περνούν το ίδιο πράγμα», δήλωσε η Alequin. «Θα έλεγα σε όλους αυτούς: μην το βάζετε κάτω».

cnn

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ