26.6 C
Rhodes
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Vintage 1959: Η Zωή Λάσκαρη στο Μαϊάμι σε μία σπάνια φωτογραφία υποψήφια “Μις Yφήλιος” – Ήταν μόλις 17 ετών

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Σήμερα, κάνουμε ένα beauty vintage throwback!

Συγκεκριμένα, μεταφερόμαστε στο 1959 και στα καλλιστεία για τον τίτλο της “Μις Υφήλιος”.

Εκεί, θα “συναντήσουμε” τη 17χρονη τότε Ζωή Λάσκαρη να ποζάρει με απόλυτο στυλ στο φακό και να εντυπωσιάζει τα πλήθη.

Ακόμη δεν είχε ξεκινήσει τα βήματα της στην υποκριτική αλλά διέπρεπε στο χώρο της ομορφιάς!

Αναλυτικά στη λεζάντα της ανάρτησης του ο Άρης Λούπασης σημειώνει:

Η νεαρή καλλονή Ζωή Λάσκαρη κατά την διαμονή της στο Long Beach της Καλιφόρνια για την διεξαγωγή του διαγωνισμού ομορφιάς “Μις Υφήλιος” που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου του 1959 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της περιοχής, με την συμμετοχή 34 χωρών από όλο τον κόσμο.

Ένα μήνα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 20 Ιουνίου, η πανέμορφη Ζωή Κουρούκλη (το πραγματικό της επώνυμο) με το ψευδώνυμο “Αμαρυλλίς” και με το νούμερο 12, κερδίζει τον τίτλο της ωραιότερης Ελληνίδας για το 1959 σε μια φαντασμαγορική χοροεσπερίδα που διοργανώθηκε από την εφημερίδα “Απογευματινή” στα “Αστέρια “της Γλυφάδας και με παρουσιαστές το καλλιτεχνικό ζευγάρι της εποχής Λάμπρο Κωνσταντάρα- Χριστίνα Σύλβα.

Στα μέσα Ιουλίου, η Ζωή ταξιδεύει για την Αμερική για τον 8ο παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς που διεξάγεται για τελευταία φορά στο συγκεκριμένο μέρος καθώς την επόμενη χρονιά μεταφέρεται στο Miami Beach.

Για μία εβδομάδα, η περιοχή μετατρέπεται σε πρωτεύουσα της ομορφιάς, περιλαμβάνοντας για τις 34 υποψήφιες ένα πρόγραμμα ποικίλων δραστηριοτήτων με συνεντεύξεις τύπου, παρελάσεις ομορφιάς, κοσμικά πάρτι και διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο, που στοιχίζουν το υπέρογκο για την εποχή ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η αγαπημένη ηθοποιός κατακτά μια θέση ανάμεσα στις δεκαπέντε πρώτες και καταφέρνει να κερδίσει τους πάντες με την ομορφιά, το καλλίγραμμο σώμα και το υπέροχο χαμόγελο της ενώ την πρώτη θέση στον διαγωνισμό κερδίζει η Γιαπωνέζα καλλονή Akiko Kojima.

Στην Αμερική θα διαμείνει για ενάμιση χρόνο όπου εργάζεται ως μοντέλο σε διαφημιστικές εταιρείες και ως πωλήτρια ενώ κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα, μετά από παρότρυνση τού θρυλικού κοσμικογράφου Δημήτρη Λυμπεροπούλου, συναντά τον Φίνο και τον Γιάννη Δαλιανίδη, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο της το νέο μεγάλο αστέρι του σινεμά που θα δώσει ένα φρέσκο αέρα στο πανί με την ομορφιά, την λάμψη και την ακτινοβολία της.

 

 

eirinika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ