26.6 C
Rhodes
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ομόφωνα η απόφαση για τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά: Δεν παραδίδει την έδρα, προσχωρεί στην αντιπολίτευση

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Μάριος Σαλμάς, όπως αναμενόταν άλλωστε από την Παρασκευή. Η απόφαση έγινε γνωστή λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, ύστερα από μια συνεδρίαση εξπρές της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

Και ο ίδιος ο κ. Σαλμάς άλλωστε προτίμησε να σνομπάρει την επιτροπή δεοντολογίας, αρνήθηκε να απολογηθεί και οι πληροφορίες λένε ότι κάθησε μόλις ένα λεπτό στο γραφείο της Επιτροπής και μετά έφυγ για να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ηξερε άλλωστε ότι η απόφαση είχε ληφθεί ήδη.

Μόλις μπήκε στο γραφείο της Επιτροπής Δεοντολογίας, ο Μάριος Σαλμάς απευθύνθηκε στους συναδέλφους του και τους είπε:

“Γιατί ακριβώς κατηγορούμαι;”

Και όταν εκείνοι του ανακοίνωσαν το κατηγορητήριο, αυτός απάντησε:

“Α καλά”.. και σηκώθηκε και έφυγε.

Από την Παρασκευή που έγινε γνωστό το ερώτημα της διαγραφής του, Ο κ. Σαλμάς επέλεξε να τηρήσει σιγή και να μην απαντήσει στο κόμμα του, λέγοντας ό,τι θέλει να πει θα το πει στην επιτροπή και αμέσως μετά την απόφασή της, ίσως με δημόσια δήλωση. Τελικά όμως προφανώς άλλαξαν τα πλάνα.

Πλέον είναι ο δεύτερος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που γίνεται ανεξάρτητος μετά τη διαγραφή του, αφού προηγήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο πρώην υπουργός Γεωργίας που διεγράφη όταν ο φακός κατέγραψε την βίαιη συμπεριφορά του απέναντι σε υπάλληλο του αεροδρομίου, είχε δηλώσει ότι παραμένει σταθερά στρατιώτης του κόμματος, στηρίζοντας δηλαδή την κυβέρνηση στην ψήφιση των νομοσχεδίων.

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα κάνει το ίδιο ο κ. Σαλμάς

Ο κ. Σαλμάς δεν φαίνεται να κρατά την ίδια στάση με τον κ. Αυγενάκη και ήδη θα πρέπει να θεωρείται μέλος του ευρύτερου γκρουπ των αντιπολιτευόμενων βουλευτών. Και αυτό φαίνεται και από τις πρώτες δηλώσεις που έκανε, αφού βγήκε από την αίθουσα συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, πριν δηλαδή ανακοινωθεί επισήμως η διαγραφή του:

“Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην “γουοκ ατζέντα” για τα ομόφυλα ζευγάρια, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δήλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία του λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής.

Θα παραδώσετε την έδρα;

Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;”

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ