24.9 C
Rhodes
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Δημοσκόπηση: Η ακρίβεια ροκανίζει την πρωτιά Μητσοτάκη – Ποιον προτιμούν οι πολίτες για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Η Νέα Δημοκρατία κρατάει τη δημοσκοπική πρωτιά αλλά με μειωμένα ποσοστά όπως επιβεβαιώνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse.

Το μέτωπο της οικονομίας αναδεικνύεται το μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση καθώς οι πολίτες αξιολογούν και σε αυτή τη δημοσκόπηση την ακρίβεια ως το σημαντικότερο θέμα.

Την ίδια στιγμή στη δεύτερη θέση περνά το ΠΑΣΟΚ αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση, καθώς οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζουν να το πιέζουν δημοσκοπικά.

Όσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως δεν συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας καθώς το δείγμα των ερωτηθέντων προέρχεται από όλο το πολιτικό φάσμα.

Η ακρίβεια παραμένει το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα με διαφορά για τους πολίτες καθώς όπως φαίνεται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν έχουν πείσει

Τις προτιμήσεις των περισσοτέρων φαίνεται να συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης με την Pulse να διευκρινίζει ότι οι απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα δεν ενέχουν θέσης πρόθεσης ψήφου.

Η έρευνα της Pulse διενεργήθηκε σε δείγμα 1.301 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου, στο διάστημα από 13-16 Σεπτεμβρίου και παρουσιάστηκε από τον ΣΚΑΪ.

ΔΕΘ και οικονομία

Η έρευνα της Pulse δείχνει μοιρασμένες τις εντυπώσεις των πολιτών από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Το 45% τις αξιολογεί ως θετικές, ενώ το 43% αρνητικά.

Η ακρίβεια παραμένει το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα με διαφορά για τους πολίτες καθώς όπως φαίνεται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν έχουν πείσει.

Στη 2η θέση είναι το χαμηλό εισόδημα και στην 3η θέση η κατάσταση της οικονομίας.

Πρόθεση ψήφου

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η έρευνα της Pulse έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24%. Στη δεύτερη θέση παρουσιάζεται το ΠΑΣΟΚ και στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΚΕ και στη συνέχεια οι Ελληνική Λύση.

Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 15%.

ΠΑΣΟΚ

Το ενδιαφέρον του 29% των ερωτηθέντων συγκεντρώνουν οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ ενώ ένα 44% δηλώνει ότι ενδιαφέρεται από λίγο έως καθόλου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των περισσοτέρων ενώ στη δεύτερη θέση άλλοτε εμφανίζεται ο Χάρης Δούκας και άλλοτε η Άννα Διαμαντοπούλου ανάλογα με το εάν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή εάν προτίθεται να ψηφίσουν.

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ