24.9 C
Rhodes
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μήνυμα Κασσελάκη πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του: “Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας”

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Σαφές μήνυμα ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι και πάλι υποψήφιος, έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας σε στενό κύκλο υποστηρικτών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε επικοινωνία με βουλευτές του κόμματός του, όπου συζήτησαν μέσω Skype και ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις εξελίξεις στο κόμμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ειπώθηκε και μία ατάκα, η οποία, όπως όλα δείχνουν, “κλειδώνει” το θέμα της υποψηφιότητάς του για την προεδρία.

Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δικής σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει προς το τέλος της εβδομάδας την υποψηφιότητά του. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να βιαστεί και οι επίσημες ανακοινώσεις μπορεί να αργήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει εκ νέου την Πέμπτη και εκεί θα συζητηθεί κα η διαδικασία κύρωσης των υποψηφιοτήτων.

Ψάχνουν να βρούν κόφτες

Την ίδια στγμή πάντως που ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοινώνει έστω εμμέσως την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος, είναι προφανές ότι οι αντίπαλοί του ψάχνουν να βρούν τρόπο να τον αποτρέψουν ή να τον κόψουν και να μην είναι ξανά υποψήφιος. Η Ολγα Γεροβασίλη άλλωστε δεν έκρυψε τις προθέσεις της και σε παλαιότερη Πολιτική Γραμματεία ζήτησε ευθώς τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη, ώστε να μην είναι ξανά υποψήφιος.

Τώρα, αφού η διαγραφή φαίνεται παρκινδυνευμένη, ακούγονται άλλες απόψεις. Να τεθεί όρος ο κάθε υποψήφιος να έχει καθαρό Πόθεν Εσχες και να μην έχει οφειλές στο Δημόσιο, να έχει καθαρό ποινικό μητρώο και άλλα πολλά, που όλα είναι απότοκα της συζήτησης που γίνεται μεταξύ των μελών της ομάδας των 87, για να βρεθεί τρόπος να αποκλειστεί ο κ. Κασσελάκης από την αναμέτρηση.

Οι εκλογές αναμένονται να γίνουν στις 24 Νοεμβρίου (α’ γύρος).

Κασσελάκης

“Ο Κασσελάκης θα μπορέσει να είναι υποψήφιος εφόσον αυτό εγκριθεί από το συνέδριο”

Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παυσανίας Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο μείζον ερώτημα των ημερών, εάν θα μπορέσει ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι υποψήφιος πρόεδρος εκ νέου.

“Θα μπορέσει σε κάθε περίπτωση, εφόσον το επιθυμεί, να καταθέσει την υποψηφιότητά του και αυτή, εφόσον δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από το αρμόδιο όργανο, να εγκριθεί και να προχωρήσει στη διαδικασία. Το αρμόδιο όργανο είναι πάντοτε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εγκρίνονται όλες οι υποψηφιότητες”, εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου στην ΕΡΤ.

“Είναι μία από τις τρεις στη σειρά για να ολοκληρωθεί η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας – γιατί είναι ένα εισηγητικό όργανο προς την Κεντρική Επιτροπή – αναφορικά με την πορεία, το χρονοδιάγραμμα και πώς θα φτάσουμε στην εκλογή”, συνέχισε εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο θα συνεδριάσει την Πέμπτη η Πολιτική Γραμματεία.

Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ακόμη ότι η ΠΓ “θα κάνει μία εισήγηση η οποία μέχρι στιγμής τείνει να είναι σχεδόν η ίδια – εάν δεν υπάρξει κάτι, το οποίο δεν το ξέρουμε αυτή τη στιγμή – με τα κριτήρια τα οποία υπήρχαν και στην τελευταία ίδια διαδικασία εκλογής Προέδρου. (…) Δεν διαφαίνεται κάτι ότι προστίθεται, ούτε ότι αλλάζει είτε προς το αυστηρότερο είτε προς το ελαφρότερο”.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ