Ο Κώστας Καρουσάκης υπήρξε ένας πολύ γνωστός Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής που λατρεύτηκε από τον κόσμο, όμως έφυγε από τη ζωή με την κηδεία του να είναι την ερχόμενη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.
Ο Κώστας Καρουσάκης άφησε σπουδαία κληρονομιά πίσω του, η οποία θα τον κρατάει για πάντα ζωντανό, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών με την είδηση να γίνεται γνωστή από την κόρη του.
Θλίψη: Έφυγε ο Κώστας Καρουσάκης – Ήταν αγαπημένος και πασίγνωστος λαϊκός τραγουδιστής
Ο μεγάλος τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή η κόρη του και τραγουδίστρια, Ελένη Καρουσάκη με μία ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.
Advertisement
Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια φωτογραφία του και κάτω από αυτή έγραψε: «Καλό παράδεισο πατέρα. Μαχητής μέχρι το τέλος. Σ’ αγαπώ».
Η ζωή του ώστα Καρουσάκη ήταν πολυτάραχη. Και αυτό γιατί το όνομά του εκτός από τη σπουδαία καριέρα του στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού, είχε ακουστεί και για άλλους λόγους, όχι όμως και τόσο ευχάριστους.
Η εμπλοκή του ονόματός του στο φονικό του Κοεμτζή
Το όνομα του Κώστα Καρουσάκη είχε συνδεθεί με την υπόθεση του Νίκου Κοεμτζή, που είχε συνταράξει τη δεκαετία του ’70 τα ελληνικά δικαστικά χρονικά.
Και αυτό γιατί ήταν ο τραγουδιστής που βρισκόταν στην πίστα του νυχτερινού κέντρου Νεράιδα της Αθήνας στην Κυψέλη, όταν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973, ο Νίκος Κοεμτζής πήγε με την παρέα του και τον αδελφό του Δημοσθένη για να διασκεδάσουν. Ο αδερφός του έκανε παραγγελιά τις Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει.
Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού δύο αστυνομικοί παρενόχλησαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, επιδεικτικά τον Δημοσθένη την ώρα που χόρευε και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με τον σουγιά τρεις ανθρώπους (τους δύο αστυνομικούς, Πεγιά και Χριστοδουλάκη, και άλλο ένα άτομο από την παρέα τους), τραυματίζοντας άλλους επτά.
Η ανάρτηση του καλού του φίλου, Ηλία Φιλίππου
Στη συνέχεια και ο καλός του φίλος, Ηλίας Φιλίππου έκανε μια ανάρτηση για τον θάνατό του. Σε αυτή έγραψε: «Άλλη μια απώλεια για το λαϊκό τραγούδι. Έφυγε από κοντά μας ο Κώστας Καρουσάκης. Ένας σπουδαίος τραγουδιστής φίλος και συνεργάτης μου που στις δεκαετίες 1970-1990, μεσουρανούσε στην νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας, με δεκάδες λαϊκά τραγούδια τα πιο πολλά σε δικές του συνθέσεις. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της αθηναϊκής νύχτας. Από το μαγαζί του, που άνοιξε το ’74 στις Τζιτζιφιές (σήμερα στη θέση του είναι το Theatro) πέρασαν πολλά μεγάλα ονόματα της εποχής, αλλά και νέοι τραγουδιστές που αργότερα έγιναν φίρμες. Δικό του μεγάλο σουξέ ήταν το “Βάλε μου να πιώ” (Αυτή η γυναίκα θα ‘ναι το φινάλε, μου/Βάλε να πιώ και ξανάβαλε μου) όπως και το “Μη μου τη χαλάς τη νύχτα”. Όταν τα τραγουδούσα γινόταν πανικός! Στο δεύτερο μέρος έκαναν παραγγελιές. Για μια τέτοια παραγγελιά έγινε και ένα από τα πιο άγρια φονικά στην ιστορία της αθηναϊκής νύχτας, όταν ο Καρουσάκης την ώρα που τραγουδούσε το μοιραίο βράδυ στο νυχτερινό κέντρο “Νεράϊδα της Αθήνας” στην Αγ.Μελετίου, ο Κοεμτζής τραυμάτισε θανάσιμα τρία άτομα για μια παραγγελιά, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Είχαμε συνεργαστεί αρκετές φορές και δύο απ’ τα τραγούδια μας είχαν ακοστεί πολύ αρχές του ’80. “Ισοβίτης” (Να γινομουν ισοβίτης..στη γλυκειά τη φυλακή της) και “Έγκλημα καρδιάς”. Θερμά συλληπητήρια στην οικογενειά του και στην αγαπημένη μου φίλη και κόρη του Ελένη».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε η κόρη του σε άλλη της ανάρτηση στο Facebook, η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00, στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.
O Κώστας Καρουσάκης γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1943 στη Χίο. Είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού, ενώ όλοι τον σέβονταν για την καλλιτεχνική του πορεία.
Από το 1958 ζούσε στην Αθήνα. Το 1963 πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία ως συνθέτης και το 1968 ως τραγουδιστής. Τραγουδούσε στο νυχτερινό κέντρο Νεράιδα της Αθήνας στην Κυψέλη, ενώ το 1974 άνοιξε το δικό του νυχτερινό κέντρο, από όπου περάσαν πολλοί λαϊκοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες της εποχής.
Ο δρόμος προς την ανάρρωση μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του το 2016
Ένα λεκτικό περιστατικό ανάμεσα στον τραγουδιστή και έναν άγνωστο άνδρα, το οποίο σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Παλαιού Φαλήρου τον Σεπτέμβριο του 2016, κατέληξε σε σοβαρά τραύματα και τον οδήγησε στο νοσοκομείο, όπου για μεγάλο διάστημα βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Ο Κώστας Καρουσάκης υποβλήθηκε σε πεντάωρη χειρουργική επέμβαση στο ισχίο και το χέρι του είχε τοποθετηθεί σε γύψο. Παρά την ιατρική φροντίδα, αντιμετώπιζε δυσκολίες στο να σταθεί στα πόδια του και δεν μπορούσε να φροντίσει τον εαυτό του, ενώ παρέμενε απομονωμένος στο σπίτι του.
Η σύζυγός του, Γιούλη Καρουσάκη, σε δηλώσεις της στην “Espresso”, είχε εκφράσει την απόγνωσή της, αναφέροντας ότι ο Κώστας δεν μπορούσε ούτε καν να περπατήσει ή να αυτοεξυπηρετηθεί. Ζήτησε, επίσης, από μάρτυρες να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος διέφυγε από το σημείο της επίθεσης.
Παρά τις δυσκολίες, ο τραγουδιστής κατόρθωσε να ανακάμψει, αλλά τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκαν νέα προβλήματα υγείας.
Ο Κώστας Καρουσάκης ήταν ένας επιτυχημένος λαϊκός τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης. Το όνομα του τραγουδιστή συνδέθηκε με την υπόθεση του Νίκου Κοεμτζή. Όλα ξεκίνησαν από το νυχτερινό μαγαζί που τραγουδούσε στην Κυψέλη.
Στις 24 Φεβρουαρίου 1973, ο Κοεμτζής πήγε με την παρέα του και τον αδελφό του Δημοσθένη να διασκεδάσουν στο μαγαζί. Ο αδερφός του έκανε παραγγελιά τις Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού δύο αστυνομικοί παρενόχλησαν επιδεικτικά τον Δημοσθένη την ώρα που χόρευε και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με σουγιά 3 ανθρώπους (τους δύο αστυνομικούς και άλλο ένα άτομο από την παρέα τους), ενώ τραυμάτισε και άλλους επτά.
Το 1974 ο Κώστας Καρουσάκης άνοιξε το δικό του κέντρο με το όνομα “Καρουσάκης” στις Τζιτζιφιές Αττικής. Από το μουσικό σχήμα περάσαν πολλοί λαϊκοί καλλιτέχνες της εποχής και άλλοι που βρίσκονταν στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Όπως για παράδειγμα οι: Ρένα Βιολάντη, Αντύπας, Κατερίνα Στανίση, Νάγια Τρώνη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κική Ασημακοπούλου, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Μαρίνα Βλαχάκη, Κώστας Κόλλιας, Σπύρος Δεναξάς, το μπαλέτο της Έρρικα Μπρόγιερ, Τέρης Χρυσός, Άντζελα Δημητρίου και άλλοι.