Η Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου μίλησε πρόσφατα στην κυπριακή εκπομπή «Ήρθε και έδεσε» για την προσωπική της ζωή, αποκαλύπτοντας τον χωρισμό της τον περασμένο Μάιο με τον αθλητικογράφο Δημήτρη Χατζηγεωργίου.
Ο Χωρισμός από τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου
«Φυσικά και ήταν θύμα η προσωπική ζωή. Και όταν ένας άνθρωπος αποφασίζει να ακολουθήσει έναν τομέα και αποφασίζει να είναι πολύ ψηλά, είναι όπως την πυραμίδα. Όταν είσαι ψηλά, είναι στη μύτη, είσαι μόνος σου. Οπότε κάποιες στιγμές πρέπει να πάρεις κάποιες αποφάσεις. Υπήρχε και υπάρχει τίμημα».
Καρολίνα Πελενδρίτου: Τα Πρώτα Χρόνια
Η 38χρονη Καρολίνα, γεννημένη στη Λεμεσό της Κύπρου, ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την κολύμβηση σε ηλικία μόλις εννέα ετών. Λίγο αργότερα, σε ηλικία δέκα ετών, εντάχθηκε στην Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης και γρήγορα διακρίθηκε στους Παγκύπριους Αγώνες. Όμως, την ίδια περίοδο ήρθε αντιμέτωπη με τη μείωση της όρασής της, μια δοκιμασία που θα σημάδευε την πορεία της.
Παρά τις δυσκολίες, οι διακρίσεις της συνεχίζονταν, με την ίδια να προσπαθεί να κρύψει την επιδείνωση της όρασής της όσο το δυνατόν περισσότερο. Στα 16 της χρόνια, όταν η όρασή της άρχισε να χειροτερεύει σημαντικά, η ζωή της άλλαξε δραματικά. Η πραγματικότητα την ανάγκασε να αποδεχθεί ότι κάτι πολύ σοβαρό συνέβαινε, όμως η αποδοχή αυτής της νέας κατάστασης δεν ήταν καθόλου εύκολη. Η καθημερινότητα γινόταν ολοένα και πιο δύσκολη, τόσο στην προσωπική της ζωή όσο και στις απαιτητικές προπονήσεις της στην κολύμβηση. Ακόμα και τότε, η Καρολίνα αρνούνταν να δεχθεί τη νέα αυτή συνθήκη, ελπίζοντας ότι το πρόβλημα της όρασής της θα υποχωρούσε.
«Ως εκείνη τη στιγμή, η μειωμένη μου όραση ήταν βαθιά κρυμμένο μυστικό και απόλυτο ταμπού για μένα. Οι επιδόσεις μου συνεχώς χειροτέρευαν, αλλά η άρνηση της πραγματικότητας ήταν μια αδιαπραγμάτευτη και ψυχολογική σανίδα σωτηρίας μου. Δεν το αποδεχόμουν άρα δεν υπήρχε… Τότε η μητέρα μου, ενημερώθηκε για την ύπαρξη του Παραολυμπιακού Αθλητισμού, αλλά εγώ λόγω της άρνησής μου δεν ήμουν ακόμα έτοιμη για κάτι τέτοιο. Τελικά, το 2002 στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μάντσεστερ, δέχτηκα να κολυμπήσω τόσο στους Αγώνες των αρτιμελών αθλητών όσο και σε αυτούς με αναπηρία.»
Η Συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες
Η απόφαση να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για εκείνη, καθώς αγωνιζόταν εσωτερικά με το γεγονός ότι θα έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.
Ο ψυχολογικός αγώνας ήταν εξίσου έντονος για τους ανθρώπους που τη στήριζαν, ειδικά για τη μητέρα της και την αθλητική της ψυχολόγο, που την βοήθησαν να ξεπεράσει το αρχικό σοκ και να ανακτήσει την αποφασιστικότητά της. Αυτή η στήριξη της επέτρεψε να επανέλθει δυναμικά, αποφασισμένη να συνεχίσει τη μάχη της στη ζωή και στον αθλητισμό.
«Το πρόβλημα είναι καθημερινό, αυτά που καλείσαι να αντιμετωπίσεις ώστε να φτάσεις να κολυμπήσεις σε έναν αγώνα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και η μεγάλη πρόκληση. Να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου τον ίδιο, τις προκλήσεις που παρουσιάζονται μπροστά σου και την κοινωνία την ίδια που πολλές φορές δεν σε βοηθάει να αποδεχτείς το πρόβλημα που έχεις. Από την ώρα που θα ξυπνήσω μέχρι την ώρα που θα κοιμηθώ, τα πράγματα για μένα δεν είναι απλά. Από το πώς θα ξυπνήσω και τι θα φάω… Σήμερα ας πούμε έπρεπε να πάω στις τράπεζες… Μέχρι να φτάσω, δεν υπήρχε ένα πεζοδρόμιο ίσιο… Ή π.χ. να πρέπει να δίνεις εξηγήσεις για το αν πρέπει να έχεις προτεραιότητα ή όχι σε μία ουρά. Σε αναγκάζουν συνέχεια να διεκδικείς το αυτονόητο. Σε άλλες χώρες αυτά είναι λυμένα και έχεις επικεντρωθεί στην ουσία της ζωής» είχε αποκαλύψει η 38χρονη αθλήτρια στην Τατιάνα Στεφανίδου.
Η Βράβευση ως Αθλήτρια της Χρονιάς
Πριν από δύο χρόνια, στα 8α βραβεία Madame Figaro, η Καρολίνα Πελενδρίτου τιμήθηκε ως Dove Αθλήτρια της Χρονιάς, με μια συγκινητική εμφάνιση που συνοδευόταν από τον σκύλο-οδηγό της. Η σκηνή αυτή προκάλεσε ιδιαίτερα θετικά σχόλια, ενώ ο πιστός της φίλος τράβηξε όλα τα βλέμματα με την παρουσία του.
Σήμερα, στα 38 της χρόνια, η Καρολίνα Πελενδρίτου έχει κατορθώσει αυτό που κάποτε φαινόταν αδύνατο. Συνεχίζει να καταρρίπτει πανελλήνια και ευρωπαϊκά ρεκόρ, αποδεικνύοντας τη δύναμή της. Πλέον, η ίδια στέκεται σταθερά στα πόδια της, πιστεύει ακράδαντα στον εαυτό της και μπαίνει σε κάθε αγώνα με αφοσίωση, δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό.
Ο Γάμος και το Διαζύγιο
Μετά από πολλά χρόνια κοινής πορείας και έξι χρόνια έγγαμου βίου, η Καρολίνα Πελενδρίτου και ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους στη ζωή τους. Η διακεκριμένη Παραολυμπιονίκης και ο γνωστός Έλληνας αθλητικογράφος, δεν ζουν πλέον μαζί για περισσότερο από έναν χρόνο, ενώ η διαδικασία του διαζυγίου τους έχει ήδη ολοκληρωθεί επίσημα, όπως επιβεβαίωσε η ίδια η Καρολίνα σε επικοινωνία που είχε με το TLIFE.
Το ζευγάρι, που υπήρξε ένα από τα πιο γνωστά της αθλητικής σκηνής και της showbiz, είχε συνυπάρξει για πάνω από δέκα χρόνια, ενώ η γαμήλια τελετή τους πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2018. Παρά τον χωρισμό τους, και οι δύο συνεχίζουν να ζουν στην Αθήνα, αλλά πλέον χωριστά.
Η είδηση του διαζυγίου τους είχε δημοσιευθεί μερικούς μήνες νωρίτερα από την κυπριακή ιστοσελίδα sport-fm, χωρίς όμως να έχει γίνει ευρέως γνωστή στην Ελλάδα. Η Καρολίνα Πελενδρίτου επιβεβαίωσε δημόσια την είδηση, δίνοντας τέλος στις φήμες και αποκαλύπτοντας την αλήθεια γύρω από τον χωρισμό τους.
Καρολίνα Πελενδρίτου: To πρόβλημα υγείας στα 9, η απώλεια όρασης στα 16 και ο γάμος με τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου
Καρολίνα Πελενδρίτου: Συγκλονίζει η ιστορία της χρυσής αθλήτριας της κολύμβησης, που πήρε χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μιλώντας στο T-live, μίλησε για τη ζωή της, αλλά και τις δυσκολίες της καθημερινότητάς της.
Καρολίνα Πελενδρίτου: Συγκινεί με την ιστορία της
Όπως εξήγησε, το πρόβλημα της υγείας της ξεκίνησε όταν εκείνη ήταν 9 ετών, ίσως και νωρίτερα. Άρχισε να υποφέρει από έντονους πόνους, ενώ στα 14 της έγινε Βαλκανιονίκης στην κολύμβηση, την οποία ξεκίνησε για να βελτιώσει τη ζωή της. Στα 16 της έχασε την όρασή της, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Μάλιστα, πριν από λίγες εβδομαδες κέρδισε το δεύτερο Ολυμπιακό Μετάλλιο της καριέρας της.
Η ίδια είπε στη συνέντευξή της: «Το πρόβλημα ξεκίνησε στα 9 μου χρόνια και νομίζω και νωρίτερα απλά εμείς δεν το είχαμε αντιληφθεί. Λόγω των πόνων αναγκάστηκα να ξεκινήσω κολύμβηση. Γρήγορα διακρίθηκα και στα 14 μου έγινα Βαλκανιονίκης».
Πώς είναι όμως η καθημερινότητά της; Όπως εξομολογήθηκε, τα εμπόδια που αντιμετωπίζει είναι πολλά:
«Το πρόβλημα είναι καθημερινό, αυτά που καλείσαι να αντιμετωπίσεις ώστε να φτάσεις να κολυμπήσεις σε έναν αγώνα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και η μεγάλη πρόκληση. Να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου τον ίδιο, τις προκλήσεις που παρουσιάζονται μπροστά σου και την κοινωνία την ίδια που πολλές φορές δεν σε βοηθάει να αποδεχτείς το πρόβλημα που έχεις».
Στη συνέχεια προσθέτει: «Από την ώρα που θα ξυπνήσω μέχρι την ώρα που θα κοιμηθώ, τα πράγματα για μένα δεν είναι απλά. Από το πώς θα ξυπνήσω και τι θα φάω… Σήμερα ας πούμε έπρεπε να πάω στις τράπεζες… Μέχρι να φτάσω, δεν υπήρχε ένα πεζοδρόμιο ίσιο… Ή π.χ. να πρέπει να δίνεις εξηγήσεις για το αν πρέπει να έχεις προτεραιότητα ή όχι σε μία ουρά. Σε αναγκάζουν συνέχεια να διεκδικείς το αυτονόητο. Σε άλλες χώρες αυτά είναι λυμένα και έχεις επικεντρωθεί στην ουσία της ζωής».
Καρολίνα Πελενδρίτου: Ο γάμος με τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου
Όσον αφορά τον γάμο της με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, η Καρολίνα Πελενδρίτου είπε:
«Με τον Δημήτρη είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Σίγουρα όταν υπάρχει ένα πρόβλημα αναπηρίας, δεν είναι και για τον άλλον εύκολο να το αποδεχτεί. Παίζει ρόλο πόσο έχεις συμβιβαστεί εσύ με το πρόβλημά σου. Είναι πολύ σημαντικό εμείς να δίνουμε το νόημα στους άλλους για το πώς θα με συμπεριφερθούν. Αν ήμουν ένας άνθρωπος εγώ π.χ. που γκρίνιαζα, και ήμουν κλεισμένη στο σπίτι… Αντιθέτως είμαι πολύ ανεξάρτητος σαν άνθρωπος, προσπαθώ να μην επιβαρύνω τους υπόλοιπους. Και αν αυτοί που είναι δίπλα μας, το βλέπουν αυτό, νιώθουν κι αυτοί καλύτερα».
Καταλήγοντας, είπε πως: «Με τον Δημήτρη η σχέση μας είναι πολύ ειλικρινής και νομίζω ότι μόνο αυτό πρέπει να έχουν οι μακροχρόνιες σχέσεις. Σεβόμαστε ο ένας τη ζωή του άλλου. Ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του δυσκολίες και ιδιαιτερότητες. Το θέμα είναι να μπορείς να βρεις μία ισορροπία μέσα από όλη αυτή την κατάσταση».
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: