24.4 C
Rhodes
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στο παρθένο δάσος της Κυμισάλας στη Ρόδο

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή της Κυμισάλας. Πρόκειται για το 6ο συμβάν σε ενάμιση χρόνο.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Μόνη της η φωτιά δεν μπαίνει σε τέτοιο δύσβατο σημείο, δήλωσε μεταξύ άλλων στον Real Voice 99.5 ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη.

Και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μονολίθου Γιάννης Κονισσής δήλωσε από την πλευρά του στον σταθμό μας ότι ξεκίνησε λίγο απότομα η μέρα, αφού για 6η φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο εκδηλώνεται φωτιά στην ίδια περιοχή.

Όπως είπε ο κ. Κονισσής, πριν λίγο επιχείρησαν 3-4 εναέρια μέσα τις ρίψεις νερού για την κατάσβεσή της, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και δεν μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης.

«Βρισκόμαστε σε ένα παρθένο δάσος και θέλει πολλή προσοχή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αυτό που επισήμανε είναι ότι στην περιοχή βρίσκονται από τη 1 τα ξημερώματα 50-60 παράτυποι μετανάστες. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να προκλήθηκε στο σημείο η φωτιά από κάποια φωτιά που άναψαν», είπε σχετικά ο Κοινοτάρχης Μονολίθου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ