23.8 C
Rhodes
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Κατακραυγή για νηπιαγωγό: Xτυπάει τρίχρονο κοριτσάκι και το ψεκάζει στο πρόσωπο με άγνωστο υγρό στη Γαλλία

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ποινική έρευνα έχει ξεκινήσει στη Γαλλία, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει μια νηπιαγωγό να χτυπά ένα τρίχρονο κοριτσάκι, σε νηπιαγωγείο του Παρισιού

Κι ενώ το κοριτσάκι φώναζε μαμά, η εκπαιδευτικός φαίνεται να του ψεκάζει άγνωστο υγρό στο πρόσωπο. Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Η φερόμενη επίθεση συνέβη την περασμένη Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, την πρώτη ημέρα του ακαδημαϊκού έτους στο σχολείο Frères-Voisins [Αδελφοί-Γείτονες] στο 15ο διαμέρισμα της πόλης, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”.

Η νηπιαγωγός φαίνεται να στέκεται πάνω από το παιδί που ούρλιαζε και έκλαιγε πριν το χτυπήσει στην πλάτη και το κάνει να πέσει στο πάτωμα. Η Βανέσα Έντμπεργκ, δικηγόρος που εκπροσωπεί τους γονείς του κοριτσιού, η οποία δημοσίευσε το φιλμ στο “X”, δήλωσε την Τρίτη: “Τη χτύπησε στην πλάτη. Αυτό που συνέβη είναι εξαιρετικά σοβαρό”.

Υποστηρίζεται επίσης ότι η εκπαιδευτικός άρπαξε ένα μικρό μπουκάλι και “ψέκασε ένα προϊόν αγνώστου ταυτότητας στο πρόσωπό της”, πρόσθεσε η δικηγόρος.

Λέγοντας ότι το κορίτσι και η υπόλοιπη οικογένειά του είναι “εξαιρετικά τραυματισμένοι”, η κ. Έντμπεργκ δήλωσε ότι έχει υποβληθεί καταγγελία στην αστυνομία και στους εισαγγελείς.

Όπως ανέφερε, το περιστατικό καταγράφηκε κρυφά από τη μητέρα ενός άλλου παιδιού, η οποία βρισκόταν στην τάξη όλη την ημέρα.

Ο πατέρας του κοριτσιού δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien: “Η κόρη μου είχε χτυπηθεί και στο παρελθόν, γι’ αυτό και είχε πάθει κρίση και η μητέρα που ήταν εκεί αποφάσισε να βιντεοσκοπήσει διακριτικά”.

Αφού δέχτηκε το χτύπημα, το κοριτσάκι στάλθηκε στη γωνία και συνέχισε να φωνάζει “Μαμά!”. “Ορίστε, αισθάνεσαι καλά εκεί;”, ακούγεται να λέει η νηπιαγωγός μετά τον ψεκασμό του παιδιού.

Οι γονείς δεν γνώριζαν αρχικά για το βίντεο, αλλά η γυναίκα που το τράβηξε το παρέδωσε μετά από δύο ημέρες. “Πήγαμε κατευθείαν να υποβάλουμε καταγγελία”, δήλωσε ο πατέρας, ο οποίος είπε ότι και ο γιος του είχε “σπρωχτεί από την ίδια δασκάλα” όταν ήταν στο σχολείο πριν από δύο χρόνια.

Προσοχή σκληρές εικόνες

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ