21 C
Rhodes
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024

Την πρόσληψη 22 + 12 μονίμων νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας

Περισσότερα άρθρα

spot_img

«Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι δεν μένουμε στα λόγια, αλλά ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την 2η ΥΠΕ προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις δομές του ΕΣΥ στα νησιά μας» δηλώνει ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Μιχ. Σοκορέλος

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας με την οποία εγκρίθηκαν 22 προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, κοινοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Μιχάλη Σοκορέλο, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό στον Realvoice995.gr.

Η πρόσληψη των 22 μονίμων νοσηλευτών έγινε στο πλαίσιο της προκήρυξης 7Κ/2022 και τώρα απομένει η ολοκλήρωση της διοικητικής διαδικασίας για την ανάληψη των καθηκόντων τους μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους επιλαχόντες της ίδιας προκήρυξης, πρόκειται να γίνει προσεχώς η πρόσληψη και άλλων 12 μονίμων νοσηλευτών, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 34.

Εφόσον μάλιστα πληρωθούν και οι 50 θέσεις επικουρικού προσωπικού που έχουν ήδη εξαγγελθεί από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, μέσα από την πλατφόρμα που θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου θα  πάρει μια βαθιά ανάσα σε ό,τι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγη μόνο ώρα μετά τις δηλώσεις του  Αναπληρωτή Διοικητή του ΓΝΡ Μιχάλη Σοκορέλου σήμερα το πρωί στον Real Voice και τη Ρένα Παυλάκη, όπου, με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο κ. Σοκορέλος ευχήθηκε τα οικονομικά κίνητρα που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Υγείας και ανακοινώθηκαν δια στόματος του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, να φέρουν αποτέλεσμα και οι γιατροί να ανταποκριθούν θετικά στην προκήρυξη θέσεων που θα βγει στον αέρα τις επόμενες ημέρες, με βάση τη νέα ΚΥΑ που υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες. Ευχήθηκε επίσης και νοσηλευτές που σήμερα απασχολούνται σε άλλες εργασίες λόγω της τουριστικής σαιζόν, με το τέλος της να έρθουν να ενισχύσουν το ΓΝΡ, λέγοντας ότι εκείνοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην πλατφόρμα του επικουρικού προσωπικού,  θα προσληφθούν άμεσα.

Σε ότι αφορά τις 22+12 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δήλωσε. «Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την πρωινή μας ραδιοφωνική συζήτηση. Αποδεικνύει ότι δεν μένουμε στα λόγια και στις εξαγγελίες, αλλά ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την 2η ΥΠΕ πασχίζουμε να ενισχύσουμε τις δομές του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στα νησιά μας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ