24.4 C
Rhodes
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Τουρκία παρουσίασε το δικό της ντοκιμαντέρ για την Κύπρο ως απάντηση για το “Famagusta”

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Στην Τουρκία δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η σειρά “Famagusta” θα προβληθεί από το Netflix και θα δει όλος ο κόσμος τι συνέβη στην Κύπρο, έστω και με μυθιστορηματικό χαρακτήρα. Μιλούν για προπαγάνδα, για “ειρηνευτική επιχείρηση” από μέρους ενώ πλέον δίνουν στη δημοσιότητα και ένα δικό τους ντοκιμαντέρ ως απάντηση.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, με ανάρτησή του στο Twitter, καλεί τον κόσμο να δει το ντοκιμαντέρ που έχει φτιάξει για την επέτειο των 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο.
Το υπουργείο κατηγορεί το ελληνικό σίριαλ πως “δείχνει ασέβεια στους Τουρκοκύπριους” που “σφαγιάστηκαν από Ελληνοκύπριους τρομοκράτες” και προβάλει το δικό του “ισχυρό φιλμ” που παρουσιάζει την “αλήθεια” των Τούρκων για όσα συνέβησαν στη Μεγαλόνησο.

“Αντί για τη φανταστική σειρά που δείχνει βαθιά ασέβεια στην ιερή μνήμη των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας που σφαγιάστηκαν ανελέητα από τους Ελληνοκύπριους τρομοκράτες, καλούμε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει το “Ντοκιμαντέρ για την 50ή επέτειο” που παρήγαγε το Υπουργείο μας. Αυτή η δυνατή ταινία, με αγγλικούς υπότιτλους, λέει τις πραγματικές και οδυνηρές αλήθειες για το τι πραγματικά συνέβη, όχι κατασκευασμένες ιστορίες” αναφέρει η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ