21 C
Rhodes
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Βρέφος χρειάστηκε αεροδιακομιδή η οποία τελικά δεν έγινε με τους γονείς να αναλαμβάνουν δράση

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Οι γονείς δεν μπόρεσαν να περιμένουν να… ξημερώσει και ανέλαβαν την ευθύνη να μεταφέρουν το 13 μηνών αγοράκι στο Νοσοκομείο Παίδων με κανονική αεροπορική πτήση

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη την Κυριακή  στα Χανιά με ένα βρέφος να χρήζει αεροδιακομιδής ωστόσο αυτή τελικά δεν έγινε με τους γονείς να αναλαμβάνουν δράση από μόνοι τους.

Όπως είπε η μητέρα του βρέφους στο Flashnews.gr και επιβεβαιώθηκε και από το Νοσοκομείο, το αγοράκι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την δυνατότητα λήψης τροφής.

Την Κυριακή 1/9 οι γονείς το πήγαν στο Νοσοκομείο Χανίων όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως το πρόβλημα δεν μπορούσε να αντιμετωπισθεί ιατρικά στην Κρήτη και χρειαζόταν αεροδιακομιδή για το Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα προκειμένου να αντιμετωπισθεί το θέμα χειρουργικά.

Αφού σταθεροποίησαν την κατάστασή του με τις αναγκαίες ιατρικές πράξεις, από το Νοσοκομείο Χανίων έγιναν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την αεροδιακομιδή, ενώ και στο Νοσοκομείο Παίδων είχαν ενημερωθεί προκειμένου να εισαχθεί σε χειρουργείο το μωράκι.

Όμως  δεν υπήρξε η άμεση ανταπόκριση από το κεντρικό σύστημα αεροδιακομιδών και οι ώρες περνούσαν με την αγωνία των γονιών να κορυφώνεται καθώς το 13 μηνών αγοράκι δεν τρεφόταν.

Όταν αντιλήφθηκαν πως η αεροδιακομιδή δεν θα γινόταν παρά ίσως το πρωί της Δευτέρας 2/9, αποφάσισαν να αναλάβουν την ευθύνη και να πάρουν το μωρό τους να το μεταφέρουν οι ίδιοι στο Νοσοκομείο Παίδων με την τελευταία βραδινή πτήση από το αεροδρόμιο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το κεντρικό σύστημα αεροδιακομιδών γίνεται αξιολόγηση των περιστατικών για τα οποία καλούνται, αναλόγως με το πώς εκτιμάται ο βαθμός κινδύνου, όμως σίγουρα δεν μπορεί να αξιολογηθεί η αγωνία των γονιών που βλέπουν το 13 μηνών μωρό τους να μην μπορεί να τραφεί για πολλές ώρες, ενώ και ιατρικά έχει κριθεί αναγκαία η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων.

Το γεγονός είναι πως δεν θα έπρεπε καν να γίνεται λόγος για αεροδιακομιδή νεογνών, βρεφών ή και παιδιών, εάν στην Κρήτη είχαν αναπτυχθεί οι υποδομές στις παιδιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων που θα είναι αντίστοιχες με εκείνες της Αθήνας.

Πηγή: flashnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ