24.5 C
Rhodes
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Φρίκη στη Γαλλία: Δικάζεται ο 70χρονος που νάρκωνε τη σύζυγό του και έβαλε 50 άντρες να τη βιάσουν σε μια δεκαετία

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Διαδηλωτές διέκοψαν τη Δευτέρα την έναρξη της δίκης ενός Γάλλου συνταξιούχου που κατηγορείται ότι κανόνισε με περισσότερους από 50 αγνώστους, μέσω διαδικτύου, για να βιάσουν τη σύζυγό του στο σπίτι τους στην Προβηγκία, αφού τη νάρκωνε μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της.

Σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει αποτροπιασμό στη Γαλλία, ο βασικός ύποπτος Ντομινίκ Πελικό, ένας 71χρονος πρώην υπάλληλος της γαλλικής εταιρείας ηλεκτρισμού EDF, έκατσε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με άλλους 50 άνδρες στη νότια πόλη Αβινιόν.

Όπως αναφέρει η Telegraph, το θύμα για χρόνια έχανε μαλλιά και βάρος. Είχε αρχίσει να ξεχνάει ολόκληρες μέρες και μερικές φορές φαινόταν να βρίσκεται σε ονειρικές καταλήψεις. Τα παιδιά και οι φίλοι της ανησυχούσαν ότι είχε Αλτσχάιμερ.

Αλλά στα τέλη του 2020, αφού κλήθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα στη νότια Γαλλία, έμαθε μια συγκλονιστική ιστορία.

Η υπόθεση που προκαλεί αποτροπιασμό

Ο επί 50 χρόνια σύζυγός της έβαζε υπνωτικά χάπια στο φαγητό και το ποτό της για να τη ρίχνει σε βαθύ ύπνο και στη συνέχεια τη βίαζε, όπως αναφέρει η αστυνομία. Μάλιστα, οδηγήσει δεκάδες άνδρες στο σπίτι της για να τους βιντεοσκοπήσει να τη βιάζουν επίσης, σε μια κακοποίηση που διήρκεσε σχεδόν μια δεκαετία.

Χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα διαδικτυακά μηνύματα του άνδρα, η αστυνομία πέρασε τα επόμενα δύο χρόνια εντοπίζοντας και απαγγέλλοντας κατηγορίες σε όλους τους άλλους υπόπτους.

Τη Δευτέρα, 51 άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό, δικάστηκαν στην Αβινιόν, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε τη Γαλλία και έριξε τα φώτα της δημοσιότητας στη χρήση ναρκωτικών για τη διάπραξη σεξουαλικής κακοποίησης και στην ευρύτερη κουλτούρα στην οποία μπορούν να συμβούν τέτοια εγκλήματα.

Οι κατηγορούμενοι αντιπροσωπεύουν ένα καλειδοσκόπιο της γαλλικής κοινωνίας της εργατικής και μεσαίας τάξης: οδηγοί φορτηγών, στρατιώτες, ξυλουργοί και εμποροϋπάλληλοι, ένας δεσμοφύλακας, ένας νοσοκόμος, ένας ειδικός πληροφορικής που εργάζεται για μια τράπεζα, ένας τοπικός δημοσιογράφος. Η ηλικία τους κυμαίνεται από 26 έως 74 ετών. Πολλοί έχουν παιδιά και έχουν σχέσεις.

Οι περισσότεροι κατηγορούνται για βιασμό της γυναίκας μία φορά. Ορισμένοι κατηγορούνται ότι επέστρεψαν έως και έξι φορές για να τη βιάσουν.

Το θύμα, που έχει χωρίσει τον σύζυγό της και έχει αλλάξει το επώνυμό της μετά τη σύλληψή του, είναι σήμερα 70 ετών.

Από τη σύλληψή του, ο 70χρονος “δήλωσε ένοχος”, σύμφωνα με τη δικηγόρο του. “Δεν αμφισβητεί καθόλου τον ρόλο του”. Παραδέχθηκε την ενοχή του και δήλωσε ότι ξεκίνησε να ναρκώνει τη γυναίκα του για να της κάνει πράγματα που εκείνη συνήθως αρνούνταν, ενώ στη συνέχεια άρχισε να προσκαλεί άλλους άντρες να συμμετάσχουν.

Άλλοι κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες για βιασμό, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι είχαν την άδεια του συζύγου και θεώρησαν ότι αυτό ήταν αρκετό, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι πίστευαν ότι το θύμα είχε συμφωνήσει να το ναρκώσουν.

Όταν η αστυνομία έδειξε στο θύμα μερικές από τις αποδείξεις της φρίκης, εκείνη εξέφρασε βαθύ σοκ. Αυτή και ο σύζυγός της ήταν μαζί από τα 18 τους χρόνια. Τον είχε περιγράψει στην αστυνομία ως στοργικό και διακριτικό.

Δεν είχε καμία ανάμνηση του βιασμού της, ούτε από αυτόν ούτε από τους άλλους άνδρες, μόνο έναν από τους οποίους αναγνώρισε, όπως είπε στην αστυνομία, ως γείτονα στην πόλη.

Η πρώτη φορά που θα γίνει συνειδητά μάρτυρας των βιασμών, λέει ο δικηγόρος της Antoine Camus, θα είναι στην αίθουσα του δικαστηρίου, όταν οι βιντεοσκοπήσεις θα προβληθούν ως αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Πελικό αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή του σε άλλα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων υποθέσεων βιασμού και δολοφονίας.

Θεωρείται επίσης ύποπτος για τον βιασμό και τη δολοφονία της Sophie Narme, μιας 23χρονης κτηματομεσίτριας, η οποία βρέθηκε ακρωτηριασμένη σε ένα διαμέρισμα στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού το Δεκέμβριο του 1991.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ