22.5 C
Rhodes
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου: “Έσπαγε πλάκα ο εγκληματίας – Εάν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, θα εφαρμόσω τη δική μου”

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στον δήμο, όσο και στην ελληνική δικαιοσύνη, καθώς οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του παιδιού του αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Εάν δεν αποδοθεί ευθύνη, εγώ θα φροντίσω ως γονιός να βρω μόνος μου την λύση. Θέλω απάντηση πώς ο εισαγγελέας ένα άτομο φυγόποινο με ποινικό μητρώο το άφησε να φύγει χωρίς περιοριστικούς όρους”, ανέφερε με ο κ. Καμπαϊλής.

“Δεν θέλω να γίνει παραπάνω θέμα για το παλικάρι μου. Δεν θα ξεχαστεί το παιδάκι μου. Σας δίνω τον λόγο μου ότι δεν θα μείνει τίποτα έτσι”, ανέφερε με τρεμάμενη φωνή.

“Η χθεσινή του εικόνα δεν θα φύγει ποτέ από την ψυχή μας. Έστειλα τα παιδιά μου διακοπές και από τρία γύρισαν δύο”, είπε συγκινημένος ο πατέρας του 19χρονου.

“Θα έπρεπε να είστε δίπλα σε εμάς κα δήμαρχε. Εφόσον και εσείς χάσατε ένα παιδί 21 ετών. Θα έπρεπε να μας βοηθάτε”, είπε και η δήμαρχος ξέσπασε σε κλάματα.

“Ξέρω ένα πράγμα, ο εγκληματίας που έσπαγε πλάκα με τις ζωές, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Έστειλα τα παιδιά μου 4 μέρες και γύρισαν πίσω από τα 3, τα 2. Το ένα σακατεμένο. Αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, θα φροντίσω ως γονιός να βρω μόνος μου τη λύση. Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτό που έχει συμβεί. Ο 13χρονος γιος μου έχει να κοιμηθεί τέσσερις ημέρες. Έχει τη φωτογραφία με το ανοιγμένο κρανίο του αδελφού του”, ανέφερε.

“Έκλεισε αυτή η οικογένεια, αυτό το σπίτι”, ξέσπασε ο πατέρας του και με δυσκολία προσπάθησε να συγκρατήσει τους λυγμούς του.

“Η εικόνα του παιδιού μου δεν θα φύγει πότε από τη ψυχή μας. Μας πήραν το παιδί μας”, είπε στο τέλος.

Απαντώντας η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, ανέφερε ότι ο χώρος που βρίσκονταν το λούνα παρκ είναι ιδιωτικός και εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον πατέρα του 19χρονου για τον θάνατο του γιου του καθώς όπως τόνισε και η ίδια έχει χάσει ένα 22χρονο παιδί και καταλαβαίνει πως νιώθει

Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου: "Έσπαγε πλάκα ο εγκληματίας - Εάν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, θα εφαρμόσω τη δική μου" - εικόνα 2

“Εσπαγε πλάκα και το έβαζε τέρμα” ο 21χρονος χειριστής – Ρομά με ποινικό παρελθόν

Να σημειωθεί ότι στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών έχουν τεθεί οι παραλείψεις και τα λάθη που οδήγησαν στον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, την ώρα που σύγχυση αρμοδιοτήτων και αλληλομεταθέσεις ευθυνών συνθέτουν το πλαίσιο της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Φέτος στις 7 Ιουλίου σε έλεγχο από την ΕΛΑΣ διαπιστώθηκε ότι το λούνα παρκ δεν είχε άδεια και δύο μέρες μετά, στις 9 Ιουλίου, η αστυνομία ενημέρωσε σχετικά τον δήμο, ζητώντας τη λήψη μέτρων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το διάστημα που ακολούθησε δεν επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμο ή σφράγιση του χώρου, καθώς ο δήμος τυπικά είχε 60 μέρες περιθώριο για να προχωρήσει σε αυτές τις ενέργες.

 

Χθες, όταν ολοκληρώθηκε και επεβλήθη η δικογραφία προσκομίστηκαν από την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του Λούνα παρκ πέντε υπεύθυνες δηλώσεις υπογεγραμμένες από μηχανολόγο -μηχανικό, με ημερομηνία Μαΐου, οι οποίες βεβαιώνουν ότι τα μηχανήματα ήταν σε καλή κατάσταση.

Πέρυσι το λούνα παρκ ζήτησε άδεια προσωρινής λειτουργίας την 1η Ιουνίου, η οποία και δόθηκε εν τέλει από τον δήμο στις 22 Αυγούστου.

Στο μεταξύ ο έλεγχος που όφειλε να κάνει η εταιρεία που πιστοποιεί την αρτιότητα των μηχανημάτων είχε γίνει στις 4/8 του 2023.

Το ποινικό παρελθόν

Στο μεταξύ, ποινικό παρελθόν είχε ο 21χρονος χειριστής του μηχανήματος που βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος.

Είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία και για πολλές κλοπές, ενώ είχε προσαχθεί αρκετές φορές στο πλαίσιο ελέγχων της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά.

Ο 21χρονος χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, αμέσως μετά το περιστατικό είχε τραπεί σε φύγει και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Κιλκίς το μεσημέρι της Τρίτης (20/08). Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση και κτόπιν αφέθηκε ελεύθερος.

“Έσπαγε πλάκα με όσους ανέβαιναν στο παιχνίδι”

Εργαζόμενος του λούνα πάρκ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής υποστηρίζει ότι ο συνάδελφος του που ήταν υπεύθυνος για το μοιραίο παιχνίδι, έκανε λάθος χειρισμό.

“Δεν έπρεπε να το βάλει τέρμα, με τέτοια ταχύτητα και να γίνει η ζημιά” είπε o 18χρονος περιγράφοντας πως ο 21χρονος χειριστής παρά το γεγονός πως ήταν υπεύθυνος για ανθρώπινες ζωές, λειτουργούσε επιπόλαια.

“Το θεωρούσε πλάκα. Σηκωνόταν και όρθιος μέσα στα μηχανήματα και έτρωγε παρατηρήσεις”, είπε.

ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ