22.8 C
Rhodes
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Ναυάγιο στη Σικελία: Αγνοούμενος και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Υποτίθεται ότι θα ήταν ένα ταξίδι για τον εορτασμό της “νίκης” του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς μετά την αθώωσή του από τις κατηγορίες για απάτη

Μαζί με τους πιο κοντινούς και αγαπημένους του ανθρώπους στην υπερπολυτελή θαλαμηγό Bayesian, αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών, ο 59χρονος ήθελε να γιορτάσει τη “δεύτερη ζωή” του μετά από σχεδόν ένα χρόνο κατ’ οίκον περιορισμού

Όμως λίγο πριν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας, το πάρτι στην ηλιόλουστη Σικελία εξελίχθηκε σε τραγωδία όταν η υπερπολυτελής θαλαμηγός του -στην οποία επέβαιναν 10 μέλη του πληρώματος και 12 επιβάτες- χτυπήθηκε από μια σφοδρή νεροποντή που προκλήθηκε από την κακοκαιρία και βυθίστηκε κοντά στο Παλέρμο.

Από χθες το βράδυ, ο Λιντς -που κάποτε ονομάστηκε ο Βρετανός Bill Gates και η περιουσία του εκτιμάται σε 852 εκατομμύρια λίρες- και η κόρη του Άννα, 18 ετών είναι μεταξύ των έξι αγνοουμένων και πιστεύεται ότι είναι νεκροί. Ανάμεσα στους αγνοουμένους είναι και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, ο οποίος είναι και στενός φίλος του Λιντς.

Δεκαπέντε άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Λιντς, ιδιοκτήτρια του σκάφους, και ένα κοριτσάκι ενός έτους που σώθηκε από τη μητέρα του.

Το πτώμα ενός άνδρα, που πιστεύεται ότι ήταν σεφ του πλοίου, έχει βρεθεί, ενώ οι δύτες φοβούνται ότι οι αγνοούμενοι μπορεί να βρίσκονται μέσα στις καμπίνες τους.

ΛΙΝΤΣ

“Βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή”, δήλωσε χθες το βράδυ ο Σάλβο Κοκίνα από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Σικελίας.

Η αναζήτηση των αγνοούμενων συνεχίστηκε όλο το βράδυ.

Η τραγωδία έρχεται λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Stephen Chamberlain, πρώην συναδέλφου του Λιντς – με τον οποίο είχε πολεμήσει με επιτυχία την υπόθεση απάτης – αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο.

 

Ποιος είναι ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς

Ο Μάικ Λιντς, ο εκατομμυριούχος λογισμικού που αγνοείται μετά τη βύθιση του ιστιοφόρου ανοικτά των ακτών της Σικελίας, είναι ένα από τα λίγα παραδείγματα επιχειρηματιών στο Ηνωμένο Βασίλειο που δημιούργησε μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας.

Το κατόρθωμα αυτό, όπως αναφέρει ο Guardian, οδήγησε πολλούς να τον χαρακτηρίσουν ως τον “Βρετανό Μπιλ Γκέιτς”, ωστόσο στην πραγματικότητα, η ιστορία του διαφέρει κατά πολύ από αυτή του ιδρυτή της Microsoft.

Πριν από τρεις μήνες, ο 59χρονος απαλλάχθηκε από 15 κατηγορίες απάτης που είχε αντιμετωπίσει στις ΗΠΑ σχετικά με την αγορά (αξίας 11,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων) της εταιρείας του Autonomy, από τον γίγαντα της Silicon Valley, Hewlett-Packard το 2011. Πολλοί μάλιστα είχαν φοβηθεί πως η υπόθεση θα έκλεινε με τον θάνατο του στη φυλακή, καθώς είχε ταλαιπωρηθεί από μια πάθηση στους πνεύμονες.

“Έχω διάφορα ιατρικά θέματα που θα έκαναν πολύ δύσκολο το να επιβιώσω”, είπε ο Λιντς στους Sunday Times τον περασμένο μήνα: “Αν αυτό είχε εξελιχθεί με λάθος τρόπο, θα ήταν το τέλος της ζωής μου”.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ