24.5 C
Rhodes
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Ναυάγιο στη Σικελία: “Την κρατούσα σφιχτά μέσα στη μανία των κυμάτων”- Συγκλονίζει η μητέρα που έσωσε το ενός έτους μωρό της

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Το ιστιοφόρο Bayesian του Βρετανού μεγιστάνα τεχνολογίας Μάικ Λιντς, βρέθηκε “στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή”, σύμφωνα με τον Σάλβο Κοτσίνα της ιταλικής πολιτικής προστασίας στη Σικελία. Το 56 μέτρων superyacht, στο οποίο επέβαιναν 22 άτομα, έπεσε πάνω σε έντονη καταιγίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να βουλιάξει. Δεκαπέντε άτομα διασώθηκαν, έξι παραμένουν αγνοούμενοι ενώ ένας δεν τα κατάφερε.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και ο ιδιοκτήτης του ιστιοφόρου Μάικ Λιντς, καθώς επίσης- σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες των ιταλικών ΜΜΕ- και η έφηβη κόρη του Χάνα. Η σύζυγός του έχει διασωθεί.

Ναυάγιο στη Σικελία: "Την κρατούσα σφιχτά μέσα στη μανία των κυμάτων"- Συγκλονίζει η μητέρα που έσωσε το ενός έτους μωρό τηςΟ Μάικ Λιντς

Η 35χρονη μητέρα που έσωσε την κορούλα της

Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι και η 35χρονη μητέρα Σάρλοτ Γκολούνσκι, η οποία μέσα στη μανία των κυμάτων, αν και έχασε για δευτερόλεπτα την ενός έτους κορούλα της, Σοφία, κατάφερε και την έσωσε.

Η Βρετανίδα είπε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι “έχασα για δύο δευτερόλεπτα το μωρό μου στη θάλασσα και μετά το αγκάλιασα αμέσως μέσα στη μανία των κυμάτωνΤην κράτησα σφιχτά κοντά μου, ενώ η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη. Πολλοί ούρλιαζαν. Ευτυχώς, η σωσίβια λέμβος φούσκωσε και 11 από εμάς καταφέραμε να επιβιβαστούμε” είπε.

Η μητέρα φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά, όπως σημειώνει το δημοσίευμα σύμφωνα με το ANSA.

Σάρλοτ ΓκολούνσκιΗ 35χρονη μητέρα Σάρλοτ Γκολούνσκι

Ο πατέρας του κοριτσιού Τζέιμς Έμσλεϊ επέζησε επίσης, σύμφωνα με τον Σάλβο Κοτσίνα από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Σικελίας.

Το προφίλ της Σάρλοτ Γκολούνσκι στο LinkedIn αναφέρει ότι είναι συνεργάτης στην εταιρεία του Μάικ Λιντς, Invoke Capital και εργάζεται εκεί από το 2012. Πριν από αυτό εργάστηκε στη Hewlett Packard για 11 μήνες και σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Πώς ο καπετάνιος άλλου σκάφους έσωσε 15 άτομα

Ο καπετάνιος άλλου σκάφους, ονόματι, Κάρστεν Μπόρνερ δήλωσε ότι το δικό του χτυπήθηκε από πολύ ισχυρές ριπές λόγω της κακοκαιρίας τις πρώτες πρωινές ώρες. Κατάφερε να το σταθεροποιήσει ενώ ήταν αγκυροβολημένο χρησιμοποιώντας τον κινητήρα. Όπως ανέφερε, καθώς προσπαθούσαν να κρατήσουν όρθιο το σκάφος τους, παρατήρησαν το ιστιοφόρο εκτός ελέγχου να τους προσεγγίζει επικίνδυνα και έκαναν ελιγμούς για να αποφύγουν να το χτυπήσουν…

Καταφέραμε να κρατήσουμε το πλοίο στη θέση του και αφού τελείωσε η καταιγίδα, παρατηρήσαμε ότι το πλοίο πίσω μας είχε χαθεί” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καπετάνιος δήλωσε στη συνέχεια ότι αυτός και ο πρώτος καμαρότος παρατήρησαν μια φωτοβολίδα στο νερό και κατευθύνθηκαν προς τα εκεί, όπου βρήκαν μια σωσίβια σχεδία να παρασύρεται από τη θάλασσα. Είπε ότι έτσι βρήκαν τα 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και ενός μωρού.

“Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, τα τρία σοβαρά”, είπε ο Μπόρνερ στους δημοσιογράφους.

Περιγράφοντας τις συνθήκες, ο καπετάνιος λέει ότι το σκάφος του επίσης έγερνε στο πλάι αλλά το ιστιοφόρο “ξάπλωσε στο νερό και μετά βυθίστηκε“.

Όπως μεταδίδει η Corriere σε συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Σικελίας, Σάλβο Κοτσίνα, οι δύτες της πυροσβεστικής έφτασαν σε βάθος 57 μέτρων και “από τα φινιστρίνια είδαν σορούς”.

Οι έξι αγνοούμενοι είναι τέσσερις Βρετανοί και δύο Αμερικανοί, σύμφωνα με τη La Repubblica, ενώ το ένα πτώμα που ανασύρθηκε πιστεύεται ότι είναι ο μάγειρας του σκάφους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιταλικής πυροσβεστικής και διάσωσης Λούκα Κάρι.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Σικελίας ανέφερε ότι άλλα άτομα που επέβαιναν στο πλοίο -που πιστεύεται ότι ήταν πλήρωμα- ήταν από την Αντίγκουα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, τη Μιανμάρ, την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ισπανία.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ