24.3 C
Rhodes
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου στην Άνδρο που ξεκίνησε ξαφνικά ενώ είχε επιβάτες και ΙΧ στον καταπέλτη

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι της Άνδρου, με πλοίο της γραμμής να φεύγει εν μέσω κακοκαιρίας χωρίς να έχει αδειάσει ο καταπέλτης από κόσμο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πλοίο SAONISOS της Saos Ferries, το οποίο είχε δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου. Το πρωί, ο πλοίαρχος συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού μόλις έδεσε στην Κάρυστο.

Η σύλληψή του έγινε με βάση του άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία των πλοίων.

Παραλίγο να πέσουν στη θάλασσα

Όπως θα δείτε στο βίντεο, οι επιβάτες τρέχουν για να επιβιβαστούν στο πλοίο, ενώ ένα αυτοκίνητο βρίσκεται κατά ένα μέρος πάνω στον καταπέλτη του, με αποτέλεσμα να βρεθεί στον αέρα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Επιβάτες και εργαζόμενοι του πλοίου επιχειρούν να το σπρώξουν ώστε να το βγάλουν από τον καταπέλτη.

Κάποια στιγμή το καταφέρνουν και την τελευταία στιγμή, βάζοντας σε κίνδυνο της ζωή τους, επιβιβάζονται στο πλοίο.

Πολλά είναι το ερωτήματα που εγείρονται από αυτό το περιστατικό, αναφορικά με το ποιος έδωσε την εντολή να λυθούν οι κάβοι και αν δεν έχουν λυθεί, γιατί ο καπετάνιος έδωσε την εντολή να σηκωθεί ο καταπέλτης του πλοίου.

Εντολή Στυλιανίδη για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη έχει ξεκινήσει η άμεση διαλεύκανση του συμβάντος που έλαβε χώρα χθες στο λιμάνι του Γαυρίου και αφορά στη σύλληψη του Πλοιάρχου του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π. 12489, για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών).

Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως ο κ. Στυλιανίδης, η μεγαλύτερη προτεραιότητα για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι τα θέματα ασφάλειας και ειδικά στην ακτοπλοΐα, είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. Δεν είναι αποδεκτή καμία ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ από κανέναν και αποτελεί προαπαιτούμενο για όλους τους πολίτες.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ