21.6 C
Rhodes
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Το Ιράν σχεδιάζει να επιτεθεί στο Ισραήλ την ιερή μέρα Tisha B’Av”: Τι αναφέρουν δυτικές μυστικές υπηρεσίες και ποιοι είναι οι πιθανοί στόχοι

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμό βρίσκεται το Ισραήλ, αναμένοντας αντίποινα από το Ιράν και τους συμμάχους του μετά τις κηδείες των ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ σε Τεχεράνη και Βηρυτό.

Μπορεί η Τεχεράνη να μη θέλει ολοκληρωτικό πόλεμο, όπως ούτε ο Λίβανος, ούτε και η Χεζμπολάχ, όμως μετά το χτύπημα στην καρδιά του Ιράν, την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου, θέλει να απαντήσει.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες και μεταδίδονται από τα ισραηλινά ΜΜΕ, το Ιράν σκοπεύει να εξαπολύσει επίθεση κατά του Ισραήλ την ιερή μέρα Tisha B’Av των Εβραίων, που ξεκινά στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Sky News Arabia, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες έχουν αποδείξεις για τα σχέδια του Ιράν. Σύμφωνα με το σχέδιο, το Ιράν θα επιτεθεί σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ, από το έδαφος του Λιβάνου.

Ήδη στην κηδεία του Χανίγια, στην Ντόχα του Κατάρ, οι απειλές κορυφώθηκαν, με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Νασράλα, να απειλεί ευθέως με καταστροφή το Ισραήλ, ενώ και ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμεϊνί, στο ίδιο μήκος κύματος, υπόσχεται αντίδραση και αντίποινα.

Αν όντως το Ιράν δεν θέλει να προκαλέσει κλιμάκωση, θα χτυπήσει συγκεκριμένους στόχους για να αποκαταστήσει το κύρος της και την αποτρεπτική του ισχύ.

 

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτοί είναι οι πιθανοί στόχοι της ενδεχόμενης επίθεσης:

Χάιφα

Η μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο Ισραήλ και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με πληθυσμό σχεδόν 300.000 κατοίκων – και άλλοι τόσοι στην μητροπολιτική περιοχή, αποτλεί πιθανό στόχο της ενδεχώμενης επίθεσης.

Έχει μεγάλο Πανεπιστήμιο, είναι σημαντικό λιμάνι και, κυρίως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην οικονομία της χώρας.

Εκεί βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα πάρκα υψηλής τεχνολογίας στη χώρα, πολλές βαριές βιομηχανίες, διυλιστήρια και χημικές βιομηχανίες.

Τελ Αβίβ

Η πρωτεύουσα του Ισραήλ, με 460.000 κατοίκους και με ακόμα 3.850.000 κατοίκους η μητροπολιτική περιοχή, είναι επίσης πιθανός στόχος.

Αποτελεί έδρα της κυβέρνησης και παγκόσμιο οικονομικό κέντρο – πολύ σημαντικός τουριστικός προορισμός – κέντρο μεγάλων πανεπιστημίων

 

 

Δεδομένου ότι οι περισσότερες Δυτικές χώρες -πλην των ΗΠΑ- δεν θεωρούν πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, έχουν στο Τελ Αβίβ τις πρεσβείες τους.

Ήταν και μεταξύ των βασικών στόχων της προηγούμενης επίθεσης του Ιράν με 300 πυραύλους και ντρόουν και χρειάστηκε μία διεθνής συμμαχία – με επικεφαλής τις ΗΠΑ – για να την αποκρούσει.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ