26.3 C
Rhodes
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η «κατάρα» του «Κωνσταντίνου και Ελένης»: Οι 15 ηθοποιοί της σειράς του ΑΝΤ1 που έχουν φύγει από τη ζωή

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» είναι μια από τις πιο αγαπημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, η οποία, ακόμα και 26 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή, συνεχίζει να μαγεύει τους τηλεθεατές μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, πολλοί από τους ηθοποιούς που συμμετείχαν στη σειρά έχουν φύγει από τη ζωή, δημιουργώντας μια συγκινητική “γειτονιά των αγγέλων”.

Ο πιο πρόσφατος χαμός είναι αυτός του Νίκου Κυριακίδη, γνωστού ως «Νιόνος ο Speed» και πατέρας του Χρυσάνθεμου στο επεισόδιο με το περίφημο μωρό.

kyriakidis

Ο Νίκος Κυριακίδης

Οι 15 Θάνατοι Ηθοποιών από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Η λίστα των ηθοποιών που έχουν φύγει από τη ζωή είναι μακρά, με 15 άτομα να έχουν αποχαιρετήσει τον κόσμο μας. Πολλοί από αυτούς ήταν ήδη σε προχωρημένη ηλικία κατά τη διάρκεια της σειράς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Γιώργος Βελέντζας, που υποδυόταν τον πατέρα της Ματίνας Μανταρινάκη, και οι Μίμης Θειόπουλος και Σπύρος Λασκαρίδης.

39a3aa velentzas

Ο Γιώργος Βελέντζας

Ο Γιάννης Φύριος, που υποδυόταν τον ηλικιωμένο κύριο στο νοσοκομείο, απεβίωσε το 2007 σε ηλικία 93 ετών.

fyrios

Ο Γιάννης Φύριος

Άλλοι ηθοποιοί που μας έχουν αφήσει είναι ο Χρήστος Ευθυμίου και ο Σωτήρης Βάγιας.

Από τους πιο χαρακτηριστικούς guest ρόλους ήταν και αυτός του ξαδέλφου του «Κωνσταντίνου Κατακουζηνού» αλλά και ο σκηνοθέτης που ήθελε να ανεβάσει τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα με πρωταγωνιστές τον «Κωνσταντίνο» και την «Ελένη». Ο Χρήστος Ευθυμίου, λοιπόν και ο Σωτήρης Βάγιας έφυγαν από τη ζωή, ο πρώτος το 2008 μετά από μάχη με τον καρκίνο και ο δεύτερος το 2014 μετά από έμφραγμα.

eythymiou

Ο Χρήστος Ευθυμίουvagias
Ο Σωτήρης Βάγιας

Ο Άρτο Απαρτιάν, ο οποίος υποδύθηκε τον Νάσο, τον ροκά από την Αυστραλία, έφυγε από τη ζωή το 2010 μετά από έμφραγμα.

apartian

Ο Άρτο Απαρτιάν

Η Έφη Τσαμποδήμου, γνωστή ως Ξένια, πέθανε το 2015 κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Ο Απόστολος Σουγκλάκος, που εμφανίστηκε ως βοηθός του κρεοπώλη, έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2006. Η Ντόρα Σιμοπούλου, που είχε εμφανιστεί στο ίδιο επεισόδιο, πέθανε το 2016 στα 75 της χρόνια.

sougklakos

Ο Απόστολος Σουγκλάκος

Οι Μεγάλοι Πρωταγωνιστές που Έφυγαν

Μεταξύ των μεγάλων πρωταγωνιστών του ελληνικού κινηματογράφου που έκαναν γκεστ στη σειρά, είναι η Μάρθα Καραγιάννη και ο Ανδρέας Ντούζος.

karagianni

Η Μάρθα Καραγιάννη

Η πιο πρόσφατη απώλεια είναι αυτή του Ηλία Ζερβού, ο οποίος υποδυόταν τον δικηγόρο του «Κωνσταντίνου».

zervos

Ο Ηλίας Ζερβός

Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» συνεχίζει να ζει στις καρδιές των θεατών, τιμώντας τη μνήμη όλων αυτών των ηθοποιών που μας έχουν αφήσει.

Πληροφορίες: athensmagazine.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ