«Θα συνεχίσουμε τον έντιμο αγώνα μας απέναντι σε αυτό το σκοτεινό παρακράτος»! Αυτό επισήμανε σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης σε παρέμβασή του στην Βουλή μετά την απόφαση της δικαιοσύνης να αρχειοθετηθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «διπλό σκάνδαλο: Σκάνδαλο παρακολούθησης και σκάνδαλο συγκάλυψης» επισημαίνοντας πως «δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα λάβει τέτοιες διαστάσεις». Απευθυνόμενος στον παρόντα υπουργό Δικαιοσύνης, Γ.Φλωρίδη, σημείωσε πως «κάθε εποχή έχει τους δικούς της Παπαγγελόπουλους» τονίζοντας ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου «λειτουργεί ώς ένα πλυντήριο ευθυνών των σημερινών κυβερνώντων».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι αυτό δεν θα σταματήσει την προσπάθεια αποκάλυψης του σκανδάλου σημειώνοντας ότι «είναι ένας αγώνας να μην αλλοιωθεί η αντίληψη των πολιτών για το πώς πρεπει να λειτουργεί η δημοκρατία μας». Συνέχισε λέγοντας πως «είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου με όλες μας τις δυνάμεις» και πως «πάντα το φώς νικά το σκοτάδι όσο και αν νομίζει ο κ.Μητσοτάκης ότι τελείωσε αυτή η ιστορία, θα συνεχισουμε τον έντιμο αγώνα μας απέναντι σε αυτό το σκοτεινό παρακράτος». Μάλιστα ανέφερε πως «οι υποθέσεις που αρχειοθετούνται ενίοτε ανασύρονται».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα τονίζοντας ότι έγινε «η Ελλαδα κέντρο εξαγωγής του λογισμικού Predator» τονίζοντας πως είναι «ντροπιαστική πρακτική να πουλάς αυτά τα λογισμικά σε ανελεύθερα καθεστώτα». Επισήμανε ότι «στήθηκε μια μηχανή εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων» δηλαδή «δεν είναι μόνον ότι μας άκουγαν κέρδισαν και εκατομμύρια ευρώ». Μίλησε για «ένα σκάνδαλο βαθιάς διαφθοράς με τζίρο εκατομμυρίων» με την οποία «87 άνθρωποι, υπουργοί, βουλευτές, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και δημοσιογράφοι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση».
Μάλιστα ο Νίκος Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε πως«για μένα ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να πει ο πρωθυπουργός ότι έγινε λάθος και ότι δεν αποτελώ εθνικό κίνδυνο. Οι υπόλοιποι; Οι υπουργοί; Οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων; Θα πει κανείς γιατί παρακολουθήθηκαν;». Επίσης αναρωτήθηκε αν «έχετε δεί άλλες χωρες που λειτουργούν οι θεσμοί να υπάρχουν τέτοια δίκτυα ανεξέλεκτα;» και συνέχισε: «Αρα όλα είναι κανονικότητα; Κανονικότητα να παρακολουθείται το μισό υπουργικό συμβούλιο;»
Τέλος αναφέρθηκε στην περίπτωση μιας«πρωτοφανούς επιχείρησης συγκάλυψης κάθε φορά που οι ανεξάρτητες αρχές βρίσκονταν λίγο πρίν από τις αποκαλύψεις». Θύμισε την «αλλαγή σύνθεσης της ΑΔΑΕ με τις πλάτες του κ.Βελόπουλου» προσθέτοντας ότι στην συνέχεια η «η ΕΥΠ έρχεται και γράφει στα παλιά της παπούτσια την απόφαση του ΣτΕ για να ενημερωθώ για τους λόγους της παρακολούθησης». Ρώτησε μάλιστα ρητορικά: «Τι φοβάται η ΕΥΠ και ο κ.Μητσοτάκης και δεν αποκαλύπτουν τις καθόλα νόμιμες αποφάσεις;»