22.7 C
Rhodes
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Έκκληση του Αντιδημάρχου Γ. Βαρέλη για περιορισμό της άσκοπης κατανάλωσης νερού στον Αρχάγγελο

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Έκκληση προς τους συνδημότες του στον Αρχάγγελο να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση νερού στον οικισμό, γιατί η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την υδροδότηση του χωριού, ενώ ο καταθλιπτικός αγωγός δεν σηκώνει περαιτέρω αύξηση της παροχής, απηύθυνε μέσω του Real Voice 99.5 μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου και Ψηφιακής Μετάβασης, Γιώργος Βαρέλης.

  • Της Νατάσας Παμπρή

“Είναι κρίμα να μπούμε στη λογική προστίμων. Κάθε βράδυ βλέπω τα νερά να τρέχουν από τις αυλές για να δροσίζουμε τα πλακάκια, ενώ έχουμε μπροστά μας 40 δύσκολες ημέρες. Στις γεωτρήσεις μας είμαστε εντάξει, έχουμε νερό, όμως, παρακαλώ τον κόσμο να περιορίσει λίγο τη χρήση. Έχουμε καλή ροή αυτές τις ημέρες, δήλωσε σχετικά ο κ. Βαρέλης.

“Δεν υπάρχει προηγούμενο στην αντιμετώπιση του προβλήματος του Αρχαγγέλου από τη ΔΕΥΑΡ. Δρομολογούνται λύσεις”, όπως είπε, εκτιμώντας ότι το ζήτημα θα αποκατασταθεί, προσθέτοντας πως ένα σπάσιμο στον καταθλιπτικό αγωγό αφήνει μεγάλο μέρος του οικισμού χωρίς νερό 4-5 ημέρες.

 

Ο Αντιδήμαρχος εξάλλου με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει:

“Η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την υδροδότηση του χωριού. Πλέον καταναλώνουμε το σύνολο της παροχής του νερού που ρίχνουμε στην δεξαμενή των Αγίων Θεοδώρων.
Ο καταθλιπτικός μας αγωγός όμως δεν σηκώνει περαιτέρω αύξηση της παροχής παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα.
Σας παρακαλώ θερμά να περιορίσετε της άσκοπη κατανάλωση νερού. ΟΧΙ στο πλύσιμο αυλών, στενών και αυτοκινήτων.
Σεβαστείτε ότι αρκετοί συγχωριανοί μας δεν έχουν νερό για τις βασικές τους ανάγκες. Δεν βγαίνει ο Αύγουστος έτσι όπως πάμε.
Όσα πρέπει να γίνουν από την ΔΕΥΑΡ θα γίνουν, όπως έγιναν και όσα έπρεπε το εξάμηνο αυτό.
Οι οριστικές λύσεις όμως απαιτούν χρόνο. Μην σεβαστείτε εμάς, σεβαστείτε όμως τον διπλανό σας”.

Για τα εμπόδια που ξεπεράστηκαν στην εκτέλεση του έργου επισκευής και μετατροπής του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου σε Κέντρο Πολιτισμού, ο κ. Βαρέλης τόνισε ότι: “Μετά από παρέμβαση του δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη και σε συνεννόηση μαζί μου, υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση με τον εργολάβο ύψους 99.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες που είχαν σταματήσει. Το έργο που δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ