23.8 C
Rhodes
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Προκλήσεις και σόου Ερντογάν στα Κατεχόμενα: Η Τουρκία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί αλλά η ομοσπονδιακή λύση δεν είναι δυνατή στην Κύπρο

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Πενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν από τη μαύρη ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, με την Τουρκία να πραγματοποιεί προκλητικές φιέστες με την παρουσία και του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο νησί.

Ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διαπραγμάτευση και για ειρηνική λύση, απορρίπτοντας τη λύση της ομοσπονδίας.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί, να συζητήσει, να επιτύχει μόνιμη ειρήνη και λύση στην Κύπρο, είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι “το να αγνοούμε τις πραγματικότητες στο νησί δεν οδηγεί πουθενά”. “Πιστεύουμε ότι η ομοσπονδιακή λύση δεν είναι δυνατή για την Κύπρο”, τόνισε.

Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας στην 50η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης”, είπε προσθέτοντας πως “μνημονεύω τους ηρωικούς μας μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν τη χώρα ζωντανή. Θυμάμαι τον πρωθυπουργό Ετσεβίτ, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο και άλλους πολιτικούς. Μνημονεύω επίσης τους μεχμετσίκ (Τούρκους στρατιώτες) και τους μουτζαχίντ (Τουρκοκύπριους μαχητές) των οποίων το αίμα αναμείχθηκε με το αίμα τους” είπε αναφερόμενος στη σημερινή επέτειο.

Να σημειωθεί πως υπογράφοντας το Ειδικό Βιβλίο του Μνημείου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε:

Είμαστε υπερήφανοι που φτάσαμε στην 50ή επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης της 20ής Ιουλίου, την οποία οι ηρωικές μας Ένοπλες Δυνάμεις διεξήγαγαν χέρι χέρι με τον τουρκοκυπριακό λαό. Με την επιχείρηση αυτή το τουρκικό έθνος απέδειξε για άλλη μια φορά σε ολόκληρο τον κόσμο την ακλόνητη δέσμευσή του για την ανεξαρτησία και το μέλλον του. Ο τουρκοκυπριακός λαός συνεχίζει τον αγώνα του για ανεξαρτησία, που στέφθηκε με νίκη, με την υποστήριξη της Μητέρας Πατρίδας Δημοκρατίας της Τουρκίας, και ατενίζει το μέλλον με ελπίδα και αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ειλικρινά ότι η ελευθερία που αποκτήθηκε με κόστος τη ζωή των ηρώων μας ως αποτέλεσμα σκληρών αγώνων θα συνεχιστεί για πάντα. Με την ευκαιρία αυτή, αποτίω φόρο τιμής στους μάρτυρές μας που μας κληροδότησαν αυτή την πατρίδα και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας στους βετεράνους μας. Ας αναπαυθεί η ψυχή σας εν ειρήνη“.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ