25.9 C
Rhodes
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Η διάσωση του ναυαγού μετανάστη στην παραλία του Άη Γιώργη στη Σύμη

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Εξαντλημένος, σχεδόν σε λιπόθυμη κατάσταση, αφυδατωμένος και με κάποιους μώλωπες στο σώμα, εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί ένας μετανάστης, στην απόκρυμνη παραλία του Άη Γιώργη του Δυσάλωνα, στη Σύμη.

Τον ναυαγό μετανάστη εντόπισε ένα σκάφος τύπου καταμαράν που ενημέρωσε άμεσα ένα παραπλέον σκάφος, το «Sily», στο οποίο επέβαινε ο Γιώργος Βάλλης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων ιδιωτικών & επαγγελματικών θαλαμηγών. Αμέσως από την πλευρά του ειδοποιήθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Σύμης και το Κέντρο Υγείας.

Στο σημείο έσπευσε πλωτό του Λιμενικού Σώματος, αλλά και το βοηθητικό σκάφος (βάρκα) του κ. Βάλλη και τελικά μετέφεραν τον άνδρα με το σκάφος τους στο λιμάνι και από κει τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας του νησιού για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο κ. Βάλλης μιλώντας στον Real Voice 99.5 τόνισε ότι ο άνθρωπος βρισκόταν σε δύσκολη κατάσταση, αφού δεν μπορούσε καν να κουνηθεί ή να μιλήσει και με δυσκολία έβγαζε κραυγές πόνου. Κοντά του στην παραλία βρέθηκε ένα σωσίβιο τύπου “κουλούρα”. Άγνωστο παραμένει το αν έφθασε κολυμπώντας στη Σύμη από τα απέναντι τουρκικά παράλια, ή τον άφησε καταμεσής της θάλασσας κάποιο σκάφος.

Σημειώνεται ότι η παραλία του Άη Γιώργη στη Σύμη είναι δυσπρόσιτη και προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ