24.9 C
Rhodes
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Δέσποινα Βανδή: «Επίθεση» στο Instagram από Τούρκους μετά την ακύρωση της συναυλίας – «Ξέρετε κολύμπι; Μην τολμήσετε να ξανάρθετε»

Περισσότερα άρθρα

spot_img

«Επίθεση» δέχεται στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram η Δέσποινα Βανδή από Τούρκους, οι οποίοι δεν μπορούν, όπως φαίνεται, να «χωνέψουν» την κίνηση της Ελληνίδας τραγουδίστριας να ακυρώσει τη συναυλία της στην Σμύρνη καθώς υπήρχαν η τουρκική σημαία και η αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ και δεν «κατέβηκαν» όπως ζήτησε.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και στα τουρκικά ΜΜΕ εξαπολύοντας «πυρά» εναντίον της Δέσποινας Βανδή.

«Σας ζητάμε να μην ξαναέρθετε στη χώρα μας», «Πριν έρθετε να τραγουδήσετε σας ενθαρρύνουμε να μάθετε περισσότερα για εμάς» είναι μερικά από τα σχόλια στο Instagram.

Άλλοι «αφήνουν» ακόμη πιο προκλητικά και εμπρηστικά σχόλια, όπως: «Ξέρετε κολύμπι; Ο Ατατούρκ δίδαξε τους προγόνους σας. Πώς τολμάς να προσβάλεις τον ιδρυτή της χώρας μας; Οι διεφθαρμένοι εχθροί φεύγουν σαν τον άνεμο. Ζήτω ο Κεμάλ Ατατούρκ».

Άλλος τονίζει: «Αν αποδέχεσαι να έρθεις στην Τουρκία, πρέπει να γνωρίζεις ότι θα δεις τον Ατατούρκ παντού. Κανείς δεν λυπήθηκε με την απόφασή σου, να είσαι σίγουρη. Αγαπάμε τον ελληνικό λαό. Δεν συμπαθούμε τους πολιτικούς που προκαλούν προβλήματα και τους καλλιτέχνες που συμπεριφέρονται σαν πολιτικοί».

Τούρκος αναφέρει ότι «ο Ατατούρκ δεν είναι πολιτικός, είναι τα πάντα για εμάς» και άλλος λέει «μην τολμήσεις να ξανάρθεις στην Τουρκία».

Ένα μήνυμα είναι γραμμένο στα ελληνικά και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αγαπητή Δέσποινα Βανδή και Ομάδα,

Αν οι γνώσεις σας για την ιστορία είναι περιορισμένες, επιτρέψτε μου να σας πω. Είμαστε τα παιδιά ενός έθνους του οποίου τα σύνορα χαράχτηκαν από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον μοναδικό διοικητή της Μεγάλης Επίθεσης που ξεκίνησε από την Άγκυρα στις 14 Αυγούστου. Μπορείτε να δείτε τα αγάλματά του στους δρόμους και τις λεωφόρους μας, τις φωτογραφίες του ακόμη και στα μπακάλικα της γειτονιάς μας. Δεν καταλαβαίνω γιατί εκπλήσσεστε τόσο πολύ με τη σημαία που θα δείτε παντού όπου γυρίσετε το κεφάλι σας στην Τουρκία. Ειδικά η Σμύρνη, όπου ήρθατε για τη συναυλία, είναι μια τουρκική πόλη που είναι εξαιρετικά πιστή στις αρχές και τις αξίες του Ατατούρκ. Στην Σμύρνη, όπου έπεσε η τελευταία σφαίρα μετά την απελευθέρωση από την εχθρική κατοχή, ο Μουσταφά Κεμάλ, μπαίνοντας στο παλάτι Karşıyaka İplikçizade στις 10 Σεπτεμβρίου 1922, απευθύνθηκε στους ανθρώπους που ήθελαν ο Ατατούρκ να πατήσει την ελληνική σημαία που ήταν τοποθετημένη στις σκάλες, όπως έκαναν οι ατιμασμένοι διοικητές σας, ως εξής: «Η σημαία είναι το σύμβολο και η τιμή της ανεξαρτησίας μιας χώρας. Δεν θα επαναλάβω το ίδιο λάθος, αφαιρέστε την αμέσως!» και διέταξε να αφαιρεθεί και μπήκε στο παλάτι. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι αυτή η ευγένεια είναι υπερβολική για εσάς. Σας ευχόμαστε να κολυμπήσετε πίσω στην Ελλάδα όπως έκαναν οι πρόγονοί σας στο παρελθόν και να μην ξαναπατήσετε ποτέ το πόδι σας σε τουρκικό έδαφος».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ