16 C
Rhodes
Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2026

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη FOOD EXPO 2026 με 32 παραγωγούς και 2 περίπτερα

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Με ισχυρή και πολυεπίπεδη παρουσία συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη φετινή FOOD EXPO, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου στο Metropolitan Expo, στον χώρο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η Περιφέρεια συμμετείχε με δύο περίπτερα, φιλοξενώντας συνολικά 32 παραγωγούς από τα νησιά Ρόδο, Σύρο, Κάλυμνο, Άνδρο, Κέα, Κω, Σαντορίνη, Αμοργό, Λέρο, Σχοινούσα, Νίσυρο, Σίκινο, Κάσο, Νάξο και Πάρο. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν ένα ευρύ φάσμα τοπικών προϊόντων, όπως προϊόντα αμπέλου, μέλισσας και ελιάς, αλίπαστα, τυριά, μαρμελάδες, βότανα, προϊόντα αλόης, αρτοποιήματα, ντουρμάδες, αποστάγματα και παραδοσιακά μελεκούνια. Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα απευθείας επαφής με τους παραγωγούς και σύναψης εμπορικών συμφωνιών.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκε, κατόπιν σχετικού αιτήματος, και ο Δήμος Καλύμνου, ο οποίος παρουσίασε τα τοπικά προϊόντα του νησιού.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, η οποία συμμετείχε σε γαστρονομικό δρώμενο, αναδεικνύοντας τον πλούτο της νησιωτικής κουζίνας. Στο πλαίσιο της δράσης, οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους μέσα από δημιουργικές συνταγές, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να τα δοκιμάσουν μαγειρεμένα από έμπειρους σεφ.

Τα περίπτερα της Περιφέρειας επισκέφθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το υψηλό επίπεδο των προϊόντων και την ποιότητα των συμμετοχών.

Της αποστολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη και, με την ολοκλήρωση της έκθεσης, δήλωσε:

«Άλλη μια προσπάθειά μας για την προβολή, την ανάδειξη και τη διάθεση στις αγορές των προϊόντων που παράγονται στα νησιά μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Είχαμε, για ακόμη μία φορά, την ευκαιρία, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, να αναδείξουμε τη μοναδική τοπική γαστρονομία των νησιών μας.

Στα εξαιρετικά αυτά δημιουργήματα των παραγωγών μας αποτυπώνονται ο πολιτισμός, η παράδοση και η γαστρονομική ταυτότητα του τόπου μας. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι βλέπουμε νέους ανθρώπους να δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παραμένει σταθερά δίπλα στους παραγωγούς και θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειές τους».

Η συμμετοχή της Περιφέρειας στη FOOD EXPO επιβεβαιώνει τη σταθερή στρατηγική της για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την προώθηση της τοπικής παραγωγής και τη διασύνδεση των νησιωτικών προϊόντων με τις διεθνείς αγορές.

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη FOOD EXPO 2026 με 32 παραγωγούς και 2 περίπτερα Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη FOOD EXPO 2026 με 32 παραγωγούς και 2 περίπτερα Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη FOOD EXPO 2026 με 32 παραγωγούς και 2 περίπτερα Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη FOOD EXPO 2026 με 32 παραγωγούς και 2 περίπτερα Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη FOOD EXPO 2026 με 32 παραγωγούς και 2 περίπτερα Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη FOOD EXPO 2026 με 32 παραγωγούς και 2 περίπτερα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ