19.3 C
Rhodes
Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026

Η Ρόδος μαγνητίζει το ενδιαφέρον της ινδικής τουριστικής αγοράς στην OTM Mumbai 2026

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Ασίας, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού OTM, που πραγματοποιείται στο Μουμπάι της Ινδίας, συμμετέχει ο Δήμος Ρόδου μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ. Η OTM συγκεντρώνει κορυφαίους επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο και έχει αναγνωριστεί επίσημα ως κορυφαία (leading) τουριστική έκθεση στην Ασία, με περισσότερους από 2.200 εκθέτες από 60+ χώρες.

Η συμμετοχή του Δήμου Ρόδου εντάσσεται στη στρατηγική ενδυνάμωσης των τουριστικών ροών από την ινδική αγορά προς τη Ρόδο, αξιοποιώντας τις ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες που διαμορφώνονται τόσο από την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ινδίας με την Ελλάδα όσο και από το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ινδών ταξιδιωτών για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης ως εκπρόσωπος του Δήμου Ρόδου και σύμβουλος διοίκησης του ΠΡΟΤΟΥΡ, πραγματοποίησε σειρά στοχευμένων Β2Β συναντήσεων με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον outgoing τουρισμό προς την Ευρώπη και την Ελλάδα, όπως οι Thomas Cook India, Kesari και Veena.

Από τις επαφές και τις συναντήσεις προκύπτει ξεκάθαρα ότι η Ρόδος ηγείται της ελληνικής τουριστικής παρουσίας στην ινδική αγορά και έχει πλέον τοποθετηθεί ως «ο προορισμός που κάθε Ινδός επισκέπτης της Ελλάδας πρέπει να συμπεριλάβει στο ταξίδι του».

Η Ρόδος διαθέτει πλέον σημαντική εμπειρία ως προς τις ιδιαίτερες ανάγκες της ινδικής αγοράς και διαμορφώνει αντίστοιχα το τουριστικό της προϊόν, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις μιας τεράστιας και δυναμικά αναπτυσσόμενης αγοράς της Ασίας. Η απευθείας αεροπορική σύνδεση της IndiGo από το Νέο Δελχί και το Μουμπάι προς την Αθήνα δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες και νέες ευκαιρίες, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει και η παρουσία της AEGEAN Airlines στην έκθεση, η οποία αναμένεται σύντομα να συνδέσει απευθείας την Ελλάδα με την Ινδία.

Την ίδια στιγμή, η Ρόδος χτίζει μια νέα τουριστική αγορά και ανοίγει νέες πύλες επικοινωνίας με την Ασία. Ενδεικτικό είναι ότι o χώρος της Ρόδου στην ΟΤΜ καταγράφει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και μακράν την εντονότερη δραστηριότητα όσον αφορά τις επαγγελματικές συναντήσεις.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του ΠΡΟΤΟΥΡ έχουν προγραμματίσει έξι σημαντικά ραντεβού με εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών του Bollywood και του Tollywood. Ήδη έχει συμφωνηθεί η πραγματοποίηση κινηματογραφικής παραγωγής στη Ρόδο τον προσεχή Απρίλιο, με συνεργείο περίπου 70 ατόμων για διάστημα 45 ημερών. Η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο νησί και το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί ειδική παρουσίαση με θέμα τις δυνατότητες της Ρόδου ως κινηματογραφικού προορισμού, με τίτλο: «Ρόδος – Ένα απέραντο στούντιο», στο πλαίσιο των δράσεων Rhodes Island Bollywood Evenings.

Η γενική αποτίμηση των δύο πρώτων ημερών της έκθεσης είναι ιδιαίτερα θετική, καθώς διαπιστώνεται έντονη διάθεση συνεργασίας σε τουριστικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των κινηματογραφικών παραγωγών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ