16 C
Rhodes
Σάββατο, 24 Ιανουαρίου, 2026

Ρόδος: 249 κομποστοποιητές σε μία ημέρα – Μαζική συμμετοχή πολιτών στη δράση του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Περισσότερα άρθρα

spot_img

«Η γνώση που αποκτάται στο πεδίο είναι και η πιο χρήσιμη» – Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και Προέδρου του ΦοΔΣΑ Γ. Χατζημάρκου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή πολιτών η διανομή κομποστοποιητών στη Λαϊκή Αγορά Ρόδου

 

Με απόλυτη επιτυχία και εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026, η δράση διανομής οικιακών κομποστοποιητών του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου στη Λαϊκή Αγορά Ρόδου (Κοιμητήριο Ταξιαρχών).

Στο πλαίσιο της δράσης, διανεμήθηκαν συνολικά 249 οικιακοί κομποστοποιητές, αριθμός που αποτυπώνει ξεκάθαρα το έντονο ενδιαφέρον και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών της Ρόδου σε πρωτοβουλίες με ουσιαστικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου προσήλθε στον χώρο, προκειμένου να ενημερωθεί και να παραλάβει κομποστοποιητή, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική αποδοχή της κομποστοποίησης στην καθημερινότητα των νοικοκυριών.

Ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, επενδύοντας σε απλές και πρακτικές λύσεις με πραγματικό περιβαλλοντικό όφελος, συνεχίζει να ενισχύει τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων από την πηγή και να φέρνει την κομποστοποίηση πιο κοντά στους πολίτες.

Ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή δράση έδωσε η παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Προέδρου του ΦοΔΣΑ, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, καθώς και Αντιπεριφερειαρχών και στελεχών της Περιφέρειας και του ΦοΔΣΑ, οι οποίοι βρέθηκαν στη Λαϊκή Αγορά, συνομίλησαν με παραγωγούς και πολίτες και παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία διανομής.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προωθώντας υπεύθυνες και βιώσιμες συνήθειες ζωής με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Οι πολίτες που είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής παρέλαβαν τον κομποστοποιητή τους με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού χρησιδανείου διάρκειας πέντε (5) ετών, ενώ παράλληλα υπήρξε η δυνατότητα επιτόπιας υποβολής νέων αιτήσεων, με αρκετούς συμμετέχοντες να προχωρούν ακόμη και σε αυθημερόν παραλαβή.

Η Λαϊκή Αγορά Ρόδου, ως ένας ζωντανός και καθημερινός χώρος επαφής με τα τρόφιμα και τα οργανικά υπολείμματα, αποτέλεσε το ιδανικό σημείο για την υλοποίηση της δράσης, αναδεικνύοντας στην πράξη ότι η κομποστοποίηση ξεκινά από τις καθημερινές μας επιλογές.

Ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ευχαριστεί θερμά τους πολίτες της Ρόδου για τη μαζική συμμετοχή και δεσμεύεται να συνεχίσει δυναμικά αντίστοιχες δράσεις που ενισχύουν την περιβαλλοντική συνείδηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ