Την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου με το ‘καλημέρα’ του νέου έτους, ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης έφερε δώρα στους συνεργάτες του, σαν τον Αη Βασίλη, ανακοινώνοντας τις αποφάσεις του για το νέο διοικητικό σχήμα στο δήμο Ρόδου.
Κάποιοι στενοχωρήθηκαν, κάποιοι χάρηκαν. Έγινε λίγος ντόρος για τις αλλαγές και τις μετακινήσεις κι έπαιξαν δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Για την ταμπακιέρα όμως, δεν ακούσαμε τίποτα. Μετά από δύο χρόνια θητείας, αυτή η δημοτική αρχή δεν έχει πια κανένα άλλοθι. Καμία δικαιολογία. Βρήκατε όπως λέτε «καμένη γη» . Θα συμφωνήσουμε. Γιατί έτσι έχουν τα πράγματα.
Αλλά όμως από εδώ και πέρα τι γίνετε ;
Μπορεί να φαίνεται ότι γίνονται προσπάθειες για διάφορα θέματα, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό.
Το είπε και ο Κώστας Χαλκιάς. Από τη νέα θέση που τον όρισε ο Αλ.Κολιάδης (Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών, Ακίνητης Περιουσίας και Αναπληρωτής Δημάρχου) είπε στους δημοσιογράφους ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, το χρησιμοποίησε η δημοτική αρχή για να κερδίσει πολιτικό χρόνο!!!!
Μετά τη θεομηνία ‘Μπόρα’ που έπληξε το νησί και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές, ο ίδιος ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του στον στενό κύκλο και όχι μόνον, επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου γκρίνια που έδειχνε το απέναντι κτήριο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και όλους τους κυβερνητικούς εκπροσώπους, ότι τάχθηκαν σύσσωμοι εναντίον του για να μην πάρει ούτε ένα ευρώ και να μην καταφέρει να φτιάξει τίποτα.
Σήμερα, άλλαξε λίγο το σενάριο . Αλλά θα πρέπει να σταματήσετε να βλέπετε παντού εχθρούς που υπονομεύουν το έργο της δημοτικής αρχής.
Η πραγματικότητα όμως είναι πως για τα χρονίζοντα προβλήματα της Ρόδου δεν έχoυν γίνει ουσιαστικά βήματα .
-Για το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων πάρκινγκ που κάνουν το κέντρο να ασφυκτιά κάθε καλοκαίρι για πολλούς μήνες, δεν είδαμε τίποτα.
-Στα χωριά δεν κινείται φύλλο αφού οι πρόεδροι δεν έχουν ούτε αρμοδιότητες ούτε προϋπολογισμούς για να κινηθούν και να βοηθήσουν τα μέρη τους. Ακούνε συνεχώς παράπονα αλλά δεν μπορούν να δώσουν καμία λύση.
.-Ψηφίζονται παρατάσεις στα έργα και αναμορφώσεις σε προϋπολογισμούς, αλλά δεν προχωράει τίποτα. Μερικές διαγραμμίσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Μόνον δελτία τύπου, φωτογραφίες και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Η άποψη μας είναι ότι θα πρέπει να σπάσει ο ενιαίος δήμος . Όσο ποιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο καλυτέρα θα είναι για το νησί .
Με το νέο έτος λοιπόν, τα κεφάλια μέσα για το δήμο Ρόδου.
Οι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι στο νέο σχήμα έχουν θητεία ένα χρόνο αλλά δεν υπάρχει πια περιθώριο για άλλες δικαιολογίες στα λάθη που γίνονται και στις παραλείψεις.
Ανοχή ΤΕΛΟΣ λοιπόν!!!!
Αν δεν δώσετε δείγματα γραφής και σαφή αποτελέσματα, πολύ σύντομα θα χάσετε το τρένο.
Του Σταύρου Μάτση
Το νέο διοικητικό σχήμα του Δήμου Ρόδου
Το νέο σχήμα της Δημοτικής Αρχής Ρόδου έχει ως εξής:
-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΣΑΠΗΣ: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
-ΒΑΓΙΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Αντιδήμαρχος Οικονομικών
-ΒΑΓΙΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ: Πρόεδρος ΔΕΥΑΡ, Εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων
-ΒΑΡΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ψηφιακής Μετάβασης, θα επικουρεί και στη Μεσαιωνική Πόλη
-ΓΙΑΝΝΕΛΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ: Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης και ΔΕ Αρχαγγέλου
-ΘΩΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ: Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
-ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ ΒΑΪΟΣ: Πρόεδρος “Κολοσσός 2047”
-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: Αντιδήμαρχος Αφάντου και ΚΕΠ
-ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας
-ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΣ: Αντιδήμαρχος Νότιας Ρόδου και Πρωτογενούς Ανάπτυξης
-ΛΑΜΠΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ: Εντεταλμένος Σύμβουλος ΔΕ Ιαλυσού, ΔΕ Πεταλούδων και Πρόεδρος ΔΕΡΜ ΑΕ
-ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και ΔΕ Καλλιθέας
-ΜΕΝΕΓΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Αντιδήμαρχος ΔΕ Ατταβύρου, αναπλ. Πολιτικής Προστασίας και αναπλ. Τροχαίου Υλικού Κινητής Περιουσίας
-ΜΗΤΣΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αστικής Ανάπτυξης και ΔΕ Ρόδου
-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΒΒΙΝΑ: Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Ισότητας
-ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΗΣ ΣΤΕΡΓΟΣ: Εντεταλμένος Σύμβουλος Συγκοινωνίας
-ΠΑΤΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας και θα επικουρεί στον Πολιτισμό
-ΠΑΥΛΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και ΔΕ Λινδίων
-ΠΑΥΛΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου
-ΠΛΥΓΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού
-ΣΩΤΡΙΛΛΗΣ ΘΩΜΑΣ: Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Απόδημου Ελληνισμού
-ΤΟΠΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Αντιδήμαρχος ΔΕ Καμείρου
-ΤΣΟΥΒΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ : Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων
-ΤΣΟΥΛΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Τροχαίου Υλικού & Κινητής Περιουσίας
-ΧΑΛΚΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών και αρμοδιότητες Ακίνητης Περιουσίας και εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής.
-ΧΑΤΖΗΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Εντεταλμένος Σύμβουλος Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και λειτουργίας Δημοτικών Βιβλιοθηκών



