Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες – Αναλυτικά η πρόβλεψη έως και την Κυριακή
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα δυτικά και βόρεια, ενώ στα ανατολικά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, φτάνοντας στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 23 με 24 και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.
Από αύριο, το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει γενικά αίθριο με λίγες αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 24 βαθμούς Κελσίου, με αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια και δυτικά, χωρίς όμως αξιόλογες βροχοπτώσεις. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανότητα για ασθενείς βροχές ή ψιχάλες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες, διατηρώντας πάντως την έντασή τους σε χαμηλά επίπεδα.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα νότια τμήματα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



