27.1 C
Rhodes
Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025

Γ. Πάππου στον RV: Από εδώ και στο εξής θα απευθυνόμαστε μόνο στον Πρωθυπουργό, μήπως και εισακουστούμε

Περισσότερα άρθρα

spot_img

“Αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε στον Πρωθυπουργό ως τελευταία μας ελπίδα για την έλλειψη στελέχωσης του ιατρείου στο αεροδρόμιο της Ρόδου “Διαγόρας” για να λυθεί το διαχρονικό αυτό πρόβλημα”.
Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου μιλώντας στον Real Voice 99.5 και την Ρένα Παυλάκη, με αφορμή την κοινή επιστολή των παραγωγικών φορέων της Ρόδου στον κ. Μητσοτάκη για την έλλειψη γιατρού στο διεθνές αεροδρόμιο «Διαγόρας», ζητώντας άμεσα επανεξέταση και τροποποίηση του ΦΕΚ.

«Η υγειονομική κάλυψη σε έναν διεθνή αερολιμένα δεν μπορεί να είναι υπόθεση συγκυριών ή στατιστικών δεδομένων», επισήμανε ο κ. Πάππου, τονίζοντας ότι το κράτος δεν επιδεικνύει τα αντανακλαστικά που θα έπρεπε μέσα από χρόνιες παθογένειες.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΔ υπογράμμισε ότι η ύπαρξη ιατρικού προσωπικού σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα αεροδρόμια της χώρας δεν μπορεί να εξαρτάται από αριθμητικούς δείκτες ή ποσοτικά όρια. Αντιθέτως, πρέπει να αποτελεί θεσμική υποχρέωση και αυτονόητο μέτρο πρόληψης και ασφάλειας, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου και αξιόπιστου εθνικού συστήματος υποδομών.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι το όριο των 7.000.000 επιβατών αντιστοιχεί σχεδόν στον συνολικό πληθυσμό ευρωπαϊκών κρατών. Είναι παράλογο να απαιτείται η διακίνηση μιας ολόκληρης χώρας από έναν αερολιμένα για να θεωρηθεί αναγκαία η παρουσία μόνιμου ιατρού. Ένα τέτοιο κριτήριο δεν συνάδει με την πραγματικότητα ενός σύγχρονου, νησιωτικού τουριστικού προορισμού, όπως η Ρόδος. Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνουν τους κινδύνους αυτής της παράλειψης. Κατά το 2024 και 2025 έχουν καταγραφεί επανειλημμένα επείγοντα περιστατικά που απαιτούσαν ιατρική συνδρομή στον χώρο του αεροδρομίου, τα οποία καλύφθηκαν με καθυστέρηση, είτε από το ΕΚΑΒ είτε από παριστάμενους πολίτες με ιατρική ιδιότητα.

Ο κ. Πάππου καυτηρίασε και το γεγονός ότι παρότι εστάλη επιστολή από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλη Κικίλια για μία σειρά θεμάτων, όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο, τις συνέπειες από τις συνεχείς αυξήσεις στα ναύλα μεταφοράς φορτηγών και εμπορευμάτων, αφού το κόστος μεταφοράς επηρεάζει άμεσα τις τελικές τιμές των προϊόντων, κι εκτοξεύει το κόστος ζωής υπονομεύοντας τη βιωσιμότητα της τοπικής αγοράς, δεν έλαβαν καμία απάντηση, σε μία τακτική απαξίωσης της περιοχής μας.

“Οι νησιωτικές επιχειρήσεις επιβαρύνονται συνεχώς, χωρίς ουσιαστικά αντισταθμιστικά μέτρα. Όταν στέλνουμε επιστολή στον κ. Κικίλια και δεν λαμβάνουμε καμία απάντηση, είναι αυτονόητο ότι θα απευθυνθούμε στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν υπάρχει η σοβαρή αντιμετώπιση της περιοχής μας”, σημείωσε εμφανώς αγανακτισμένος.

Παράλληλα κ. Πάππου εξέφρασε και τον προβληματισμό του για την απαξίωση των σωμάτων ασφαλείας στη Ρόδο, αφού παραμένει τραγική υποστελεχωμένη η τοπική αστυνομική δύναμη, με μόλις δύο άτομα να υπηρετούν στην Τουριστική Αστυνομία στο νησί που είναι στους πρώτους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Επιπλέον ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε και στο στεγαστικό πρόβλημα και στην φοιτητική στέγη, αφού οι φοιτητές με δυσκολία βρίσκουν σπίτι και σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των ακινήτων τους ζητούν να τα αδειάζουν τη θερινή περίοδο για να τα εκμεταλλεύονται ως Airbnb.

Aπό realvoice995.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ