16.6 C
Rhodes
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024

Εως 600 ευρώ το χρόνο οι αυξήσεις στους ένστολους με το επίδομα επικινδυνότητας – Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Με άσους στο μανίκι που δεν αφορούσαν μόνο τις τράπεζες και τους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και τους ένστολους, οι οποίοι σε ένα χρόνο από τώρα θα δουν στον μισθό τους να αυξάνεται περί τα 500 με 600 ευρώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην χθεσινή του ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2025 επιχείρησε να “αγκαλιάσει” ευάλωτους και μεσαία τάξη, αλλά και να “μιλήσει” έμπρακτα σε όσους φορούν το εθνόσημο, υποσχόμενος ένα πρόσθετο επίδομα στις απολαβές τους, με το βλέμμα στραμμένο σε πιο κεντροδεξιά κοινά.

Με την ψήφιση του προϋπολογισμού η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, με τον Πρωθυπουργό να υπόσχεται ότι το 2025 θα είναι ο βατήρας για το άλμα που θα γίνει το 2026 και το 2027 ώστε η Ελλάδα να συγκλίνει με την Ευρώπη, με κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό 1500 ευρώ, σε πείσμα της αντιπολίτευσης, που όπως είπε, θέλει να τα βλέπει όλα μαύρα, ενώ η χώρα προχωρά και αναπτύσσεται (σ.σ. απόδειξη όπως είπε, ο γρήγορος ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας, διπλάσιος από τον ευρωπαϊκό, οι επενδύσεις στο 10% του ΑΕΠ, οι 500.000 νέες θέσεις εργασίας, αλλά και οι καταθέσεις, οι οποίες έχουν αυξηθεί).

 

 

Βάζοντας στο στόχαστρο του πολλές φορές τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θέλησε να “κοντύνει” μέσω των προτάσεων που έκανε για την φορολόγηση των τραπεζών, ο Κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ποιον βλέπει ως κομματικό αντίπαλο.

Νωρίτερα δε, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε υποστηρίξει ότι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καταθέσει την τροπολογία για τις τράπεζες, η κυβέρνηση δεν θα είχε πάρει πρωτοβουλίες, υπενθυμίζοντας ότι πέρασαν δύο χρόνια από τα “μπινελίκια” του Χρήστου Σταϊκούρα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, χωρίς όμως να έχει κουνηθεί… φύλλο.

 

 

Παραδέχθηκε ωστόσο πρωθυπουργός , όπως και ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ότι η Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμη Σουηδία και πως μένουν ακόμη πολλά να γίνουν για την σύγκλιση με την Ευρώπη, υπενθυμίζοντας την 10ετή κρίση και από πού ξεκίνησε η χώρα, αν και σήμερα γίνεται πρωτοσέλιδο για τις επιδόσεις της στην οικονομία. Σε αυτό το κεφάλαιο της ομιλία του, δεν έλειψαν οι αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το 2015, όπως είπε, επέλεξε να “ρίξει” την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τα καταστροφικά για την χώρα αποτελέσματα.

Η πολιτική σταθερότητα το κλειδί

Με το πολιτικό σκηνικό κατακερματισμένο και ανοιχτούς πολέμους τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Μέση Ανατολή, ο Πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του επισημαίνοντας την σημασία της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, την ώρα που μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες κλυδωνίζονται πολιτικά (σ.σ. Γαλλία, Γερμανία) και είτε δεν καταθέτουν νέο προϋπολογισμό είτε αναγκάζονται να προχωρήσουν σε μεγάλες αυξήσεις φόρων.

“Εδώ στην πατρίδα μας, οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται, με την ανεργία να είναι μονοψήφια, με το εισόδημα να στηρίζεται παρά τις δυσκολίες, ώστε εδώ να συμβαίνει ένα παράδοξο: αλλού να αλλάζουν οι κυβερνήσεις, ενώ αντίθετα σε εμάς να αλλάζει η αντιπολίτευση”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπονοώντας σαφώς ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης, και με πρόταγμα την πολιτική σταθερότητα.

 

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ