20.4 C
Rhodes
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

ΗΠΑ: Ήταν νεκρή στο γραφείο της για τέσσερις μέρες – Κανείς δεν το παρατήρησε

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Η Denise Prudhomme, 60 ετών, βρέθηκε νεκρή από την ασφάλεια σε ένα γραφείο του τρίτου ορόφου στην εταιρεία στο Tempe της Αριζόνα, την Τρίτη 20 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Όπως γράφει το people.com, σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Maricopa, πέθανε από «αιφνίδιο καρδιακό θάνατο στο πλαίσιο της μυοκαρδιακής ίνωσης». Ο τρόπος θανάτου της αναφέρεται ως φυσιολογικός.

Στα τέλη Αυγούστου, η Wells Fargo δήλωσε στην USA Today ότι η Prudhomme καθόταν σε μια «πολύ μοναχική περιοχή» του γραφείου όταν πέθανε.

Ένας υπάλληλος δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι μύρισαν μια «άσχημη οσμή» στο γραφείο, αλλά «την πέρασαν ως ελαττωματικά υδραυλικά», σύμφωνα με το NBC affiliate KPNX. Το κτίριο διαθέτει 24ωρη ασφάλεια, αν και οι περισσότεροι υπάλληλοι εργάζονται εξ αποστάσεως.

Στην αρχική της δήλωση, η αστυνομία του Tempe ανέφερε ότι «η προκαταρκτική έρευνα δεν έδειξε εμφανή σημάδια εγκληματικής ενέργειας» σε σχέση με το θάνατο του Prudhomme.

Μετά το θάνατό της, η Wells Fargo δήλωσε στο PEOPLE σε ανακοίνωσή της ότι η εταιρεία «λυπάται βαθύτατα για την απώλεια της συναδέλφου μας».

 

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της και τους αγαπημένους της και είμαστε σε επαφή για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν καλή υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου», προστίθεται στην ανακοίνωσή τους.

«Δεσμευόμαστε για την ασφάλεια και την ευεξία του εργατικού μας δυναμικού και επανεξετάζουμε τις δικές μας εσωτερικές διαδικασίες μετά από αυτό το συμβάν», κατέληξε η εταιρεία. «Οι σύμβουλοι είναι διαθέσιμοι για να υποστηρίξουν κάθε εργαζόμενο που επηρεάστηκε από αυτό το γεγονός».

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν τον θάνατό της, ένα συνδικάτο που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της Wells Fargo κατηγόρησε την εταιρεία για τον «απαρατήρητο θάνατο» της Prudhomme.

Η Prudhomme, η οποία εργαζόταν ως Σύμβουλος Εκτέλεσης Επιχειρήσεων στην Εταιρική Τραπεζική, ήταν «το μοναδικό άτομο στην ομάδα της στο Tempe», σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία απέκτησαν η Arizona Republic και η θυγατρική του NBC KPNX.

«Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το γραφείο της βρισκόταν σε μια περιοχή του κτιρίου και κανείς δεν την έλεγχε επί τέσσερις ημέρες», συνέχισε το συνδικάτο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. «Η Wells Fargo παρακολουθεί κάθε μας κίνηση και πληκτρολόγηση χρησιμοποιώντας απομακρυσμένες, ηλεκτρονικές τεχνολογίες… ωστόσο, η Denise πέρασε απαρατήρητη στο γραφείο της για τέσσερις ημέρες».
«Η αντιφατική φύση της ηλεκτρονικής παρακολούθησης σε σχέση με έναν απαρατήρητο θάνατο ρίχνει φως στην πραγματικότητα του τι σημαίνει να είσαι εργαζόμενος στη Wells Fargo», προσθέτουν.
Όταν της ζητήθηκε τότε να σχολιάσει τη δήλωση του συνδικάτου, η Wells Fargo επανέλαβε ότι «λυπάται βαθύτατα για την απώλεια της συναδέλφου μας» και δήλωσε στο PEOPLE ότι κάθε «εργαζόμενος με συγκεκριμένες ανησυχίες» ενθαρρύνεται να «μοιραστεί τα σχόλιά του, καθώς αυτό μας βοηθά να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη εταιρεία».

 

 

newsbomb

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ