22 C
Rhodes
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024

Γιώργος Χατζημάρκος: Προτρέπουμε όλους τους εθελοντές μας να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν

Περισσότερα άρθρα

spot_img
Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού στον Προφήτη Ηλία παραβρέθηκε χθες Σάββατο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.
Εκεί έγινε και η παράδοση των τριών πλήρως εξολισμένων οχημάτων που αγόρασε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για να διαθέσει σε πιστοποιημένες εθελοντικές ομάδες του νησιού (το τέταρτο αυτοκίνητο από τα τέεσσερα που κατ’ αρχάς αγόρασε μετά από διαγωνισμό η Περιφέρεια, θα διατεθεί στην Κω).
Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Περιφερειάρχης αναφέρει:
Στην κορυφή του Προφήτη Ηλία της Ρόδου βρεθήκαμε χθες, στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού.
Στηρίξαμε το Φεστιβάλ που ξεκίνησε μέσα από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλογών Ρόδου και αγκαλιάστηκε απο όλους τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες του νησιού και χαιρόμαστε που οι ενεργοί πολίτες του τόπου μας βρίσκονται, γνωρίζονται, και οργανώνονται.
Τρία καινούργια αυτοκίνητα πλήρως εξοπλισμένα, απο αυτά που παραλάβαμε πρίν απο μόλις δύο ημέρες, τα παραδόσαμε σε τρεις πιστοποιημένες εθελοντικές ομάδες, την ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου, την ΟΑΚ Ρόδου και την ΕΟΠΚ CB Δωδεκανήσου για να γίνουν ακόμα πιο αποτελεσματικές στην δράση τους. Στην δράση τους, που έχουμε ανάγκη και συνεργαζόμαστε μαζί τους στενά οποτεδήποτε οι καταστάσεις το απαιτούν.
Προτρέπουμε όλους τους εθελοντές μας να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν.
Να εκπαιδευτούν πρωτίστως για την δική τους ασφάλεια και να πιστοποιηθούν για να μπορούμε και εμείς να στηρίζουμε οικονομικά την λειτουργία τους.
Τις έχουμε ανάγκη τις εθελοντικές ομάδες, και είμαστε περήφανοι για την δράση τους και σταθερά τονίζουμε την ανάγκη για εκπαίδευση, πιστοποίηση και πειθαρχία στο πεδίο, γιατί οι καταστάσεις στις οποίες καλούμαστε να συνεργαστούμε κρύβουν και μεγάλους κινδύνους για το προσωπικό που επιχειρεί σε αυτές.
Η ενέργεια, η προθυμία και η αγάπη αυτών των ανθρώπων, είναι συγκινητική και δίνει προστιθέμενη αξία στην πατρίδα μας.
Μετά την χθεσινή παράδοση των αυτοκινήτων στις τρεις εθελοντικές ομάδες της Ρόδου, ακολουθεί η παράδοση ενός ακόμα εξοπλισμένου αυτοκινήτου στην εθελοντική ομάδα “Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων” στην Κω και στη συνέχεια προχωράμε με την παραγγελία επιπλέον αυτοκινήτων και ειδικού εξοπλισμού για όλες τις πιστοποιημένες ομάδες αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Επαναλαμβάνουμε την προτροπή μας : Εκπαίδευση, Πιστοποίηση, Πειθαρχία για να έχουμε εθελοντές αποτελεσματικούς και ασφαλείς.
Συγχαρητήρια στους εμπνευστές και διοργανωτές του Φεστιβάλ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ