21 C
Rhodes
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το super max συμβόλαιο, η εμπλοκή στην επιχειρηματικότητα και οι συμφωνίες που τον έκαναν οικονομικά πανίσχυρο

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο  καταλαμβάνει την 4η θέση στη λίστα του Forbes με τους πιο καλοπληρωμένους παίκτες του NBA, με τα συνολικά έσοδά του για το 2024 να αγγίζουν τα 93,8 εκατομμύρια δολάρια.

Τα τελευταία χρόνια, ο «Greek Freak» έχει εξελιχθεί σε πραγματική «μηχανή παραγωγής χρήματος», καθώς φέτος αναμένεται να κερδίσει 48,8 εκατομμύρια δολάρια μόνο από το πενταετές super max συμβόλαιό του με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Το παραπάνω ποσό δεν περιλαμβάνει τα κέρδη του από προσωπικές χορηγίες και επενδύσεις. Όταν προστεθούν και αυτά, ο πρωταθλητής και δις MVP του NBA θα έχει συνολικά έσοδα που ξεπερνούν τα 93 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον έναν από τους τέσσερις πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές παγκοσμίως!

Τα χρυσά deals εκτός παρκέ

Μετά την υπογραφή του super max συμβολαίου με τους Μιλγουόκι Μπακς τον Δεκέμβριο του 2020, το οποίο θα του αποφέρει πάνω από 220 εκατομμύρια δολάρια έως το 2026, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει υιοθετήσει τη φιλοσοφία του «money never sleeps», αναζητώντας διαρκώς νέες πηγές εσόδων.

Το περασμένο καλοκαίρι, μαζί με τα αδέρφια του, ίδρυσε την Ante Inc., μια εταιρεία holding όπου συγκεντρώνει όλες τις επενδύσεις και τις χορηγικές συμφωνίες του, αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη θέση του προέδρου, ενώ οι Θανάσης, Κώστας και Άλεξ συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ανάμεσα στις χορηγίες της, ξεχωρίζει η στήριξη της Nike, η οποία βρίσκεται δίπλα στον Γιάννη από την αρχή της καριέρας του στο NBA. Το πρώτο συμβόλαιο της Nike είχε αξία 25.000 δολάρια και πλέον έχει ανέλθει σε 12 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ περιλαμβάνει και δικαιώματα από τις πωλήσεις των παπουτσιών του. Το έκτο μοντέλο παπουτσιών με την υπογραφή του αναμένεται να κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά του 2025. Η κατοχύρωση του παγκόσμιου brand «Greek Freak» τού επέτρεψε να επεκταθεί στην αγορά αθλητικής ένδυσης και αξεσουάρ με τη σειρά Giannis Greek Freak Antetokounmpo, που περιλαμβάνει από μπλούζες και φούτερ μέχρι αθλητικές τσάντες και καπέλα.

Στην Ελλάδα, το διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» φιλοξενεί κατάστημα με προϊόντα της οικογένειας Αντετοκούνμπο, ενώ έχει ανοίξει και κατάστημα με την επωνυμία Antetokounbros στην Ερμού.

Εκτός από την αθλητική ένδυση και αξεσουάρ, ο Γιάννης και τα αδέρφια του παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας μέσω της Ακαδημίας Αντετοκούνμπο, προσφέροντας αθλητική εκπαίδευση και κατασκηνώσεις μπάσκετ. Επίσης, το brand «Antetokounbros» συνδέεται με φιλανθρωπικές δράσεις, ενώ τα σήματα Greek FR34K και FR34K καλύπτουν μια γκάμα προϊόντων, όπως καλλυντικά, ταξιδιωτικές αποσκευές και ρούχα.

Ο Γιάννης έχει συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες, όπως οι Google, JBL, Meta Platforms/WhatsApp, Nabisco, Budweiser, BMW, TCL, και άλλες, οι οποίες ενισχύουν το πορτφόλιο του. Σημαντική επένδυση του αποτελεί η Antidote Health, μια ισραηλινή start-up τηλεϊατρικής που προσφέρει προσιτή υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει τη φιλοσοφία ότι η υγειονομική περίθαλψη πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης.

Επιπλέον, έχει γίνει συνιδιοκτήτης της Ready Nutrition, εταιρείας με προϊόντα διατροφής, και έχει επενδύσει στην WatchBox, πλατφόρμα πώλησης πολυτελών μεταχειρισμένων ρολογιών. Το 2021 επένδυσε επίσης στην Alt, μια πλατφόρμα πώλησης σπάνιων συλλεκτικών αντικειμένων, ακολουθώντας το μοντέλο διαφοροποίησης και αύξησης των εσόδων του.

Η φιλανθρωπική δράση μαζί με τα αδέλφια του

Εκτός από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του έχουν αξιοσημείωτη φιλανθρωπική δράση. Το 2022, ο διάσημος μπασκετμπολίστας των Μιλγουόκι Μπακς τιμήθηκε με βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών για τη σημαντική φιλανθρωπική του προσφορά, η οποία αποτελεί πρότυπο κοινωνικής ευαισθησίας και προσωπικής πρωτοβουλίας, ειδικά για τις προσπάθειές του να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των νέων στα Σεπόλια, τη γειτονιά της Αθήνας όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα.

Μέσω του Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF), φιλανθρωπικού οργανισμού στη μνήμη του πατέρα τους, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο και η μητέρα τους, Βερόνικα, προσφέρουν φιλανθρωπικό έργο σε Ελλάδα, ΗΠΑ και Νιγηρία.

Όπως αναφέρει το ίδρυμα, το CAFF είναι ένας οργανισμός με παγκόσμιο κοινωνικό αντίκτυπο, που ιδρύθηκε από την οικογένεια Αντετοκούνμπο. Πιστεύουν ότι «η Ευκαιρία Τροφοδοτεί Δυνατότητες» και στέκονται δίπλα σε εκείνους που ενισχύουν τους άλλους, επιδεικνύοντας γενναιοδωρία για τη βελτίωση της ζωής και των κοινοτήτων. Με τη στήριξη της παγκόσμιας οικογένειάς τους, στοχεύουν να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες, με πίστη ότι ενωμένοι μπορούν να επιτύχουν τα πάντα.

 

 

newspost

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ