21 C
Rhodes
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024

Γιώργος Χατζημάρκος: «Θα τηρήσουμε τον λόγο μας. Το νέο Νοσοκομείο της Κω θα υλοποιηθεί. Τελεία»

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Κατηγορηματική δήλωση του Περιφερειάρχη, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Για μια ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, με τρόπο κατηγορηματικό δήλωσε πριν από λίγο  ότι το νέο Νοσοκομείο της Κω θα γίνει και ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα τηρήσει στο ακέραιο την υπόσχεσή της  για χρηματοδότηση του έργου, παρά την έλλειψη αντανακλαστικών  από πλευράς του Δήμου Κω, που παρότι ανέλαβε να συντονίσει την διαδικασία ωρίμανσης του έργου, δεν ανταποκρίθηκε στις χρονικές προθεσμίες παρότι δόθηκε χρόνος δύο ολόκληρων χρόνων.

Το θέμα ετέθη νωρίτερα σήμερα στην διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μάριο Κλωνάρη, ο οποίος επικαλέστηκε τους ισχυρισμούς του δημάρχου της Κω Θεοδόση Νικηταρά, ότι η πρόσκληση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 της Περιφέρειας είναι μόνο 8 εκατ. ευρώ, εξάγοντας το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι η Περιφέρεια δεν σκοπεύει να κρατήσει το λόγο της για χρηματοδότηση του έργου με 15 εκατ. €, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένως έχει αποσαφηνιστεί ότι οι αρχικοί προϋπολογισμοί των προσκλήσεων του ΕΣΠΑ είναι απλά ονομαστικοί.

Ο κ. Χατζημάρκος απαντώντας στη σχετική ερώτηση επανέλαβε ότι, σε βάρος των υπολοίπων νησιών, καθυστέρησε το άνοιγμα της σχετικής πρόσκλησης για τις υποδομές υγείας,  για  ενάμιση και πλέον χρόνο, προκειμένου να προλάβει ο Δήμος Κω να ολοκληρώσει το φάκελο του έργου.  Παρά το χρονικό περιθώριο που έδωσε ο Περιφερειάρχης,  ο Δήμος Κω που κατά δήλωση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά είχε αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή μεταξύ των υπηρεσιών για την συμπλήρωση του φακέλου, δεν κατόρθωσε να ωριμάσει το έργο. Η νέα προθεσμία που δόθηκε από τον Περιφερειάρχη λήγει στις 31 Οκτωβρίου και όλα δείχνουν ότι ο φάκελος και πάλι δεν θα είναι έτοιμος και δεν θα είναι νωρίτερα από το 2025.

Ο κ. Χατζημάρκος επανέλαβε σήμερα με τρόπο κατηγορηματικό ότι το νέο Νοσοκομείο θα υλοποιηθεί, παρά την έλλειψη αντανακλαστικών εκείνων που ανέλαβαν να συντονίσουν την ωρίμανση του έργου, τονίζοντας ότι η εγγύηση για την υλοποίησή του είναι η απομόνωση του Θεοδόση Νικηταρά από την διαδικασία αυτή και η ανάληψη της ολοκλήρωσης του φακέλου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Μόλις ο φάκελος του έργου ωριμάσει, θα καθίσω με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να βρούμε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα στο οποίο θα μπορέσουμε να εντάξουμε το έργο για να υλοποιηθεί.  Σε κάθε περίπτωση, δώσαμε τον λόγο μας και θα τον τηρήσουμε, όπως τον έχουμε τηρήσει σε όλες τις περιπτώσεις. Το έργο του Νοσοκομείου θα υλοποιηθεί. Τελεία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ