18.8 C
Rhodes
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Γ. Χατζημάρκος στην Κω: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν το παραλήρημα του ψεύδους, της παραπληροφόρησης και της συκοφαντίας

Περισσότερα άρθρα

spot_img

«Ήρθαμε στην Κω για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν το παραλήρημα του ψεύδους, της παραπληροφόρησης και της συκοφαντίας. Δεν θα δεχτούμε τον διχασμό σε βόρειους και νότιους. Ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε δώσει μάχη για την περιφερειακή συνείδηση».
Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ, Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε  στα τοπικά ΜΜΕ της Κω, στον απόηχο των ισχυρισμών του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά στην  συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, σχετικά με τη μεταφορά των απορριμμάτων της Καλύμνου στον ΧΥΤΑ της ΚΩ.
Πλαισιωμένος από τον Χωρικό Αντιπερφερειάρχη Χρήστο Ευστρατίου, τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Απόστολο Ασπράκη και τους Αντιπεριφερειάρχες Γιάννη Κρητικό και Χαράλαμπο Ναβροζίδη, ο Γιώργος Χατζημάρκος, όπως έκανε και κατά την παρέμβασή του στην χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ, αποδόμησε τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του Δημάρχου Κω, τονίζοντας ότι,  η εμμονική αναφορά του στο θέμα των απορριμμάτων της Καλύμνου και μάλιστα με ψεύδη τα οποία εν γνώσει του επαναλαμβάνει, έχει συγκεκριμένο σκοπό: Να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη της Κω από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η κατάσταση ενός κατ’ όνομα μόνο ΧΥΤΑ, μιας χωματερής επικίνδυνης για το περιβάλλον, που ο Δήμος λειτουργούσε χωρίς άδεια, αλλά και να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις στον Κωακό λαό για το πού διατέθηκαν τα τέλη που επί χρόνια πλήρωναν στον Δήμο, για την ορθή λειτουργία του ΧΥΤΑ και για το πόσα χρήματα εισέπραξε για τον σκοπό αυτό ο Δήμος, ο οποίος αντί για ΧΥΤΑ, διατηρούσε και υγειονομική βόμβα στην καρδιά του νησιού, “μια απαράδεκτη τριτοκοσμική υποδομή, χωρίς ίχνος περιβαλλοντικής διαχείρισης., η οποία προσβάλλει, ντροπιάζει και τραυματίζει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία στο νησί”. 

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε εξαιρετικά βολικό το να συντηρείται στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα της Καλύμνου, μέσα από συνειδητά ψεύδη για να μπορέσει να στηριχθεί το αφήγημα του Δημάρχου και επανάλαβε ότι ο ΦοΔΣΑ δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να εφαρμόζει την εθνική νομοθεσία για τα απορρίμματα, βάσει της οποίας συντάχθηκε ο Περιφερειακός Σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑ). «Όταν κάποιος έχει κάνει πλέον το ψέμα επάγγελμα, δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ούτε βήμα πίσω» ανέφερε.

«Θα αποκαταστήσουμε τον ΧΥΤΑ. Το νησί θα πάρει όσα πρέπει να πάρει» δήλωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας επίσης ότι ο Δήμαρχος της Κω, ο οποίος μετείχε σε όλα τα στάδια της κατάρτισης του Περιφερειακού Σχεδιασμού – άρα και για τα απορρίμματα της Καλύμνου – όχι μόνο δεν σέβεται τον λόγο του και τη υπογραφή του στις αποφάσεις που ελήφθησαν, αλλά παράλληλα έρχεται να δηλητηριάσει την κοινωνία της Κω και να οδηγήσει το νησί στην απομόνωση, για να αποφύγει την ανάληψη των δικών του ευθυνών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Θεοδόσης Νικηταράς έχει εθιστεί πλέον στα ψέματα που επί μήνες επαναλαμβάνει για το θέμα, σε σημείο που να πιστεύει και ο ίδιος τα όσα λέει.

«Αξιοπρέπεια και ηθική για έναν πολιτικό είναι να σέβεται, αν όχι τον λόγο του, που είναι βασικό, να σέβεται την υπογραφή του. Ο Δήμαρχος της Κω έχει ψηφίσει τα πάντα στον Περιφερειακό σχεδιασμό και έρχεται να πεί στο νησί παραμύθια και να δηλητηριάσει τις ψυχές των ανθρώπων», ανέφερε.

Όσον αφορά την θετική ψήφο που έδωσε ο Δήμαρχος Κω – όντας μέλος του ΔΣ του ΦοΔΣΑ – στη μεταφορά απορριμμάτων από νησί σε άλλο νησί, είτε στα Δωδεκάνησα είτε στις Κυκλάδες, ο Περιφεερειάρχης σχολίασε ότι «στις περιπτώσεις των άλλων δημάρχων που δέχτηκαν τα απορρίμματα άλλων νησιών, τα δημοκρατικά αισθήματα του Θεοδόση Νικηταρά βρίσκονταν σε κώμα ή σε ύπνωση”. Και χαρακτήρισε ανήθικο το γεγονός ότι ο Δήμαρχος της Κω ψήφισε τη μεταφορά των απορριμμάτων των άλλων νησιών, με την ασφάλεια που του παρείχε το γεγονός ότι ο ΧΥΤΑ της Κω δεν ήταν αδειοδοτημένος, συνεπώς δεν θα μπορούσε να δεχτεί τα απορρίμματα της Καλύμνου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ