21.6 C
Rhodes
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

ΕΦΕΤ: Κίνδυνος αλλεργίας από ξυλάκια κανέλας μεγάλης αλυσίδας σουπερμάκετ

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στα θειώδη, και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν με ονομασία πώλησης ‘Κανέλα-Αποξηραμένος φλοιός’, και εμπορική ονομασία “Σκλαβενίτης”, προέλευσης Βιετνάμ, σε συσκευασία των 50g, με αριθμό παρτίδας Lot 2405300840 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 28/05/2026 (φωτογραφίες κάτωθι) να μην το χρησιμοποιήσουν.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) ότι στο προϊόν διαπιστώθηκε η παρουσία του μη εγκεκριμένου για τη συγκεκριμένη κατηγορία προσθέτου διοξειδίου του θείου Ε220.

Επίσης το εν λόγω πρόσθετο προσδιορίστηκε σε συγκέντρωση άνω των 10mg/kg χωρίς να αναγράφεται στην επισήμανση. Το διοξείδιο του θείου και οι θειώδεις ενώσεις σε συγκεντρώσεις άνω των 10mg/kg είναι αλλεργιογόνα συστατικά και μπορούν να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτά.

Η εταιρεία “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.” έχει ήδη αποσύρει το προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

 

onmed

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ