23.8 C
Rhodes
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Ρόδος: «Μαϊμού» δικηγόρος εξαπάτησε για δεύτερη φορά 49χρονο

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Όσκαρ… αφέλειας διεκδικεί ένας 49χρονος από τη Ρόδο, ο οποίος πείστηκε από έναν άγνωστο που γνώρισε μέσω Facebook ότι θα τον βοηθούσε να πάρει πίσω τα χρήματα που είχαν υφαρπάξει απατεώνες από τον λογαριασμό του και του έδωσε πρόσβαση στον λογαριασμό του, με αποτέλεσμα να χάσει για δεύτερη φορά τις οικονομίες του!

Ο 49χρονος κατήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο γνώρισε στα social media τον απατεώνα ο οποίος τον έπεισε ότι ήταν δικηγόρος και τον διαβεβαίωσε ότι τάχα είχε τρόπο να του επιστραφούν τα 2.520 ευρώ τα οποία είχαν μεταφέρει άγνωστοι από τον λογαριασμό του, όταν είχε πέσει παλιότερα θύμα τηλεφωνικής απάτης.

Έτσι, εμπιστεύτηκε τον άγνωστο και, στις 17 Σεπτεμβρίου, του παραχώρησε πρόσβαση στον υπολογιστή του, στον οποίο είχε καταχωρημένους τους κωδικούς του e-banking και του Taxis! Όπως ήταν επόμενο, από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο «μαϊμού» δικηγόρος μετέφερε από τον λογαριασμό του 18.760 ευρώ, σύναψε ακόμη και… δάνειο στο όνομα του 49χρονου και διέκοψε κάθε επαφή μαζί του!

Ωστόσο, το θύμα έκανε ένα ακόμη λάθος, καθώς καθυστέρησε πολύ να καταγγείλει την απάτη σε βάρος του, πράγμα που έκανε την περασμένη Κυριακή μετά από έναν ολόκληρο μήνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφαλείας.

 

 

protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ