19.3 C
Rhodes
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Γιατί στοχοποιήθηκε η τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία – Το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Μετά τη λήξη του συναγερμού στις εγκαταστάσεις της Turkish Aerospace Industries Inc. πολλά ερωτήματα γεννώνται για την επιλογή του συγκεκριμένου στόχου.

Η τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία έχει αναλάβει πολλά σημαντικά έργα, ειδικά το Εθνικό Αεροσκάφος Μάχης KAAN, το οποίο όπως διατείνονται οι Τούρκοι, θα θέσει την χώρα ανάμεσα στα λίγα κράτη, που μπορούν να παράγουν αεροσκάφη 5ης γενιάς.

Η TAI, που ιδρύθηκε το 1973, ασκεί εξαγωγικές δραστηριότητες καθώς και τον σχεδιασμό, την παραγωγή και τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών που χρειάζεται η Τουρκία.

Η εταιρεία έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας με σημαντικά έργα που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα. Αεροπορικά σκάφη όπως το T129 ATAK Attack and Tactical Reconnaissance Helicopter, το T70 Utility Helicopter, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ANKA και AKSUNGUR που παράγονται υπό τον συντονισμό της εταιρείας εξυπηρετούν τις δυνάμεις ασφαλείας.

Προϊόντα όπως τα HÜRKUŞ Basic Training Aircraft, HÜRJET Training and Light Attack Aircraft και GÖKBEY General Purpose Helicopter μετρούν μέρες μέχρι να μπουν στο δυναμικό απόθεμα και οι δοκιμές του μη επανδρωμένου πολεμικού αεροπλάνου ANKA III συνεχίζονται εντατικά.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της εταιρείας, το Εθνικό Αεροσκάφος Μάχης KAAN, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή, αποτελεί σημαντική καμπή στην αεροπορική ιστορία της χώρας. Χάρη στο έργο του KAAN, η Τουρκία κάνει ένα σημαντικό βήμα για να γίνει μία από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο στον σχεδιασμό και την παραγωγή πολεμικών αεροσκαφών.

Η TAI έχει σημειώσει αξιοσημείωτες επιτυχίες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία εκσυγχρόνισε πρόσφατα τα αεροσκάφη Su-25 στο απόθεμα του Αζερμπαϊτζάν και τα παρέδωσε στη χώρα αυτή.

 

newsbomb

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ