24.3 C
Rhodes
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

ΕΛΛΑΔΑ Κρήτη: Αυτός είναι ο 64χρονος καθηγητής που κατηγορείται για τον βιασμό έξι ανηλίκων [εικόνες]

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία του 64χρονου συνταξιούχου καθηγητή από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος έχει συλληφθεί από τις αρχές γιατί από το 1986 έως το 2010 κατηγορείται ότι βίασε έξι παιδιά, με το μικρότερο να είναι ένα αγόρι που τότε ήταν μόλις 5 ετών.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές, ήταν το συγκεκριμένο αγόρι, 19 ετών σήμερα, ήταν που αποκάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση από τον εξ αγχιστείας θείο του, ένα πρόσωπο υπεράνω υποψίας που είχε το ελεύθερο από την οικογένεια να μένει μόνος του με τα ανήλικα παιδιά.

Να σημειωθεί πως στα θύματα του κατηγορούμενου περιλαμβάνονται δύο αδέλφια, μια κοπέλα που σήμερα είναι 29 ετών, ο 19χρονος αδερφό της, τρεις αδερφές ηλικίας 35, 38 και 43 ετών, καθώς και μια γυναίκα που είναι σήμερα 48 ετών. Οι βιασμοί φέρεται να πραγματοποιήθηκαν από το 1986 έως το 2010.

Να τονισθεί πως τα έξι πρόσωπα που κατήγγειλαν τον βιασμό είναι όλα συγγενικά του 64χρονου και σύμφωνα με την αστυνομία, οι γονείς των τότε ανήλικων παιδιών, του έδιναν τα παιδιά για να τα προσέχει κι εκείνος τα κακοποιούσε σεξουαλικά. Να τονισθεί πως για την υπόθεση κατέθεσε και ο 64χρονος, ο οποίος, ωστόσο, δεν παραδέχτηκε όλα όσα καταγγέλονται αλλά μόνο ότι ασελγούσε σε κάποιά από τα συγγενικά του πρόσωπα.

Κρήτη: Αυτός είναι ο 64χρονος καθηγητής που κατηγορείται για τον βιασμό έξι ανηλίκων [εικόνες]
ΒΙΑΣΤΗΣ ΚΡΗΤΗ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: “Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 64χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη.

Πρόκειται για τον: (επ.) ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ (ον.) Εμμανουήλ του Θεόφιλου και της Ειρήνης που γεννήθηκε το 1960 στο Ηράκλειο.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου και την ανάγκη πραγμάτωσης της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810274070 και 2810274258, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας δύο μηνών, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων”.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ