24.3 C
Rhodes
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Δολοφονία στα Καμένα Βούρλα: Πώς «πιάστηκε» μέσω Facebook η 50χρονη – Το κομπόδεμα και τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα, για την οποία και συνελήφθη μια 50χρονη, το πρωί της Τρίτης (22/10).

Σύμφωνα με το MEGA, το αποτύπωμα του παπουτσιού της 50χρονης ήταν το καταλυτικό στοιχείο στην υπόθεση που απέδειξε την εμπλοκή της, το οποίο και προέκυψε από τη Διεύθυνση Χημικών Εξετάσεων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές εντόπισαν στο σημείο της δολοφονίας αποτύπωμα παπουτσιού με αίμα. Βάσει αυτού κατόρθωσαν να εντοπίσουν από το περίγραμμα το παπουτσιού το μέγεθος, αλλά και τον τύπο του υποδήματος.

Αρχικά, είδαν από την κάμερα την 50χρονη και ο τύπος του παπουτσιού της ταυτιζόταν με το εύρημα. Στη συνέχεια εντόπισαν φωτογραφία στο Facebook που είχε αναρτήσει η 50χρονη, στην οποία φαινόταν το συγκεκριμένο παπούτσι.

Βέβαια, η 50χρονη είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα παπούτσια αυτά όταν ερωτήθηκε από τις Αρχές.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι η 50χρονη πιθανότατα επιχείρησε να κλέψει τα χρήματα που είχε η 84χρονη. Ένα άλλο σενάριο αναφέρει πως η 84χρονη αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής από την δράστιδα και την κάλεσε να μιλήσουν, η απειλή όμως πως θα μιλήσει στην Αστυνομία ίσως να οδήγησε στη δολοφονία της.

«Σφίγγα» η 50χρονη – Την «πρόδωσαν» οι κάμερες

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, η 50χρονη γυναίκα, αλβανικής καταγωγής, παραμένει «σκληρή και αμίλητη». Η ίδια, που επισκεπτόταν την 80χρονη κατά διαστήματα για να την φροντίζει και να την βοηθάει με τα ψώνια του σπιτιού, στην αρχική της κατάθεση έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με τις ακριβείς ώρες που βρισκόταν στο σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης, αλλά και πότε αποχώρησε από αυτό.

Ωστόσο, προδόθηκε από τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες «δείχνουν» ότι είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε επισκεφθεί, προτού βρεθεί άγρια δολοφονημένη.

Παράλληλα, εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. και ο σύζυγός της, ωστόσο δεν προκύπτει, στην παρούσα φάση, η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως, μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο εάν κατάφερε η γυναίκα να πάρει χρήματα από την ηλικιωμένη.

Η ίδια δεν συνεργάζεται καθόλου με τις Αρχές και χαρακτηρίζεται «σκληρή», με αποτέλεσμα η ανάκρισή της να συνεχίζεται, έως ότου καταφέρουν οι αστυνομικοί να αποσπάσουν την ομολογία της.

Το κίνητρο

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το κίνητρο της δολοφονίας ήταν το κομπόδεμα που είχε η άτυχη ηλικιωμένη στο σπίτι της. Μάλιστα, η ίδια το έλεγε στο στενό της περιβάλλον ότι είχε πάντα μαζί της κάποια χρήματα για ώρα ανάγκης, μη γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο ακόμη και για τη δολοφονία της.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά στο κάδρο των ερευνών είχε μπει το κίνητρο των περιουσιακών στοιχείων της 84χρονης, γρήγορα όμως διαπίστωσαν ότι υπήρχε πιο άμεσο και εύκολο κέρδος για το δράστη της δολοφονίας.

 

enikos

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ