22.8 C
Rhodes
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Λέσβος: «Την απειλούσαν και μετά τον βιασμό» – Νέες καταγγελίες από τον δικηγόρο της οικογένειας της 13χρονης

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Το βίντεο του βιασμού της 13χρονης στη Λέσβο που φέρεται ότι ανέβασαν στο διαδίκτυο οι κατηγορούμενοι ως δράστες αποτελεί το «κλειδί» για τη διαλεύκανση της νέας σοκαριστικής υπόθεσης που είδε το φως της δημοσιότητας και για την οποία ο εισαγγελέας έχει ήδη διατάξει προκαταρκτική έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η κατάθεση των δύο ανδρών, 21 και 22 ετών, ενώ ήδη η 13χρονη, που σύμφωνα με το περιβάλλον της βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, έχει δώσει με την παρουσία ειδικού ψυχολόγου συμπληρωματική κατάθεση.

Σύμφωνα με την αρχική καταγγελία, ο βιασμός έγινε στις 20 Αυγούστου και οι δύο άνδρες φέρονται να απειλούν την ανήλικη με το βίντεο. Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα το κορίτσι προχώρησε σε απόπειρα αυτοκτονίας και σώθηκε αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Τα «κενά» στην υπόθεση είναι πολλά, με την πλευρά των φερόμενων ως δραστών να διατείνεται ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει βίντεο του βιασμού και τους δικηγόρους να ζητούν να εξεταστεί το οικογενειακό περιβάλλον της 13χρονης, το οποίο χαρακτηρίζουν ως προβληματικό.

Στα εργαστήρια

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 13χρονης, Δημοσθένης Χατζηγιάννης, μιλώντας στη Realnews ανέφερε ότι αναμένει το πόρισμα από τα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. σε ό,τι αφορά το επίμαχο βίντεο που φέρεται ότι τράβηξαν οι δράστες.

«Υπάρχει καθυστέρηση. Το βίντεο είναι πολύ σημαντικό για να γίνει η ταυτοποίηση. Γνωρίζω ότι γίνεται έρευνα στα κινητά των δύο ανδρών, οι οποίοι πιθανότατα έσβησαν το υλικό και επιχειρείται η ανάκτησή του. Σίγουρα, το βίντεο αποτελεί “κλειδί” στην υπόθεση, καθώς έχει περάσει πολύς καιρός από τον Αύγουστο, οπότε και, με βάση τα όσα κατήγγειλε η 13χρονη, έπεσε θύμα βιασμού. Η δημοσιοποίηση του βίντεο στο διαδίκτυο υπήρξε, άλλωστε, και η θρυαλλίδα που έκανε την ανήλικη να προχωρήσει στην καταγγελία, καθώς φαίνεται πως με αυτό την απειλούσαν και μετά την καταγγελλόμενη πράξη», δηλώνει ο Δ. Χατζηγιάννης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, το ανήλικο θύμα δεν γνώριζε για την ύπαρξη βίντεο. «Οταν το πληροφορήθηκε και υπό την πίεση ότι ανέβηκε στο διαδίκτυο, επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, με την κατανάλωση χαπιών. Η μητέρα της την εντόπισε σε λιπόθυμη κατάσταση. Το παιδί βρίσκεται σε σοκ. Δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Με μεγάλη δυσκολία και μετά από παραινέσεις πήγε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση».

Σημειώνεται πως σε αυτή τη νέα κατάθεση η 13χρονη έκανε νέες καταγγελίες για ασελγείς πράξεις σε βάρος της, που επίσης έγιναν τον περασμένο Αύγουστο, από έναν 64χρονο και έναν 22χρονο. Ο βιασμός της 13χρονης έγινε όταν οι νεαροί άνδρες κατάφεραν να την πείσουν να συναντηθούν τον περασμένο Αύγουστο. Την οδήγησαν σε ερημική παραλία, όπου και τη βίασαν, ενώ δεν δίστασαν να μαγνητοσκοπήσουν τον βιασμό της και στη συνέχεια την απειλούσαν ότι θα στείλουν σε αρκετούς παραλήπτες το βίντεο, εάν δεν συνευρεθεί ξανά μαζί τους.

Αρνούνται τα πάντα

Από την πλευρά τους, οι δύο νεαροί άνδρες αρνούνται την οποιαδήποτε εμπλοκή τους. Ο δικηγόρος του 21χρονου, Πανάγος Κουφέλος, τονίζει στην «R» ότι ο πελάτης του δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση. «Αρνούμαστε τις καταγγελίες και το βασικότερο, αυτό που έχουμε ζητήσει από τον εισαγγελέα, είναι να ανακτηθεί το βίντεο για να αποδειχθεί ότι δεν είναι ο πελάτης μου σε αυτό. Το βίντεο υπάρχει. Ωστόσο, δεν είμαστε εμείς σε αυτό. Θα υπάρξουν μεγάλες ανατροπές στην υπόθεση». Σύμφωνα με τον ίδιο, στην υπόθεση θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι το οικογενειακό περιβάλλον της 13χρονης είναι κακοποιητικό. «Το παιδί πρέπει να το δει εκτός από τον παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρος. Η 13χρονη και οι δύο νεαροί άνδρες μεγάλωσαν σε μια γειτονιά, στο ίδιο χωριό. Υπάρχουν οικογενειακές σχέσεις.

Ο 21χρονος και ο 22χρονος δούλευαν παλαιότερα στο μαγαζί που έχει η μητέρα της ανήλικης. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η υπόθεση. Υπάρχουν από πίσω οικογένειες. Ο εντολέας μου έχει καταρρακωθεί. Στην υπόθεση υπάρχουν πολλά κενά και αντιφάσεις. Γι’ αυτό και ο εισαγγελέας χειρίζεται την υπόθεση με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία. Δεν διέταξε τη βίαιη προσαγωγή και σύλληψή τους, γιατί είναι κακουργηματικού χαρακτήρα αυτές οι πράξεις, αλλά διέταξε την προκαταρκτική εξέταση», τονίζει ο Π. Κουφέλος.

Η καταγγελία

Σημειώνεται ότι για το 13χρονο κορίτσι είχε γίνει πριν από λίγους μήνες αναφορά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και αυτή αφορούσε κακοποιητικές συμπεριφορές που βίωνε στο σπίτι του.

Η αναφορά έγινε τον Ιούλιο του 2024 από κάποιον που δήλωσε ανώνυμα ότι υπάρχουν ενδοοικογενειακή βία και κακοποιητικές συμπεριφορές. Ο δικηγόρος της 13χρονης, Δ. Χατζηγιάννης, σχολιάζει σχετικά ότι «ήταν μια καταγγελία μιας γειτόνισσας. Επειδή η μικρή ήταν σε μια κατάσταση και γυρνούσε το καλοκαίρι και δεν κοιτούσε τα ωράρια. Ξέρω ότι κάποια στιγμή έγινε μια λογομαχία άσχημη, δηλαδή η μητέρα της τη μάλωσε, της έδωσε ένα χαστούκι και αυτό η γειτόνισσα το είδε ως κακοποίηση και έκανε την καταγγελία». Ανάλογη θέση εκφράζει μέσω του δικηγόρου του, Χρήστου Δανέλη, και ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης. «Από τα μηνύματα που έχω διαβάσει, ο πελάτης μου απέρριψε τη 13χρονη λέγοντάς της ότι είναι πολύ μικρή. Δεν ξέρω γιατί προέβη σε αυτές τις καταγγελίες. Προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη του εντολέα μου και θα κινηθούμε ανάλογα», έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ο δικηγόρος.

 

 

enikos

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ