22.8 C
Rhodes
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Κρις Χόι: H οικογενειακή τραγωδία – Το σπαρακτικό μήνυμα στα παιδιά του, μετά την αποκάλυψη

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Συγκλόνισε ο 6 φορές Βρετανός Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας, Κρις Χόι, όταν αποκάλυψε ότι οι γιατροί του έδωσαν 2 με 4 χρόνια ζωής, καθώς πάσχει από ανίατο καρκίνο.

Η χθεσινή ανακοίνωσή του, ότι του δόθηκε μεταξύ δύο και τεσσάρων ετών ζωής, κατέπληξε όχι μόνο τον αθλητικό κόσμο, αλλά και τα κοινά μέλη του κοινού που αναγνωρίζουν στον πατέρα δύο παιδιών –που ανακηρύχθηκε ιππότης το 2008– έναν άνθρωπο με απαράμιλλη ευπρέπεια και ταπεινότητα. , τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

«Το όνειρο του έθνους μας για έναν τέλειο αθλητικό ήρωα», όπως τον έχουν περιγράψει.

Ήταν τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν, νομίζοντας ότι είχε καταπονηθεί στο γυμναστήριο, πήγε στο γιατρό και του είπαν ότι ο πρωτοπαθής καρκίνος που εντοπίστηκε στον προστάτη του είχε εξαπλωθεί στα οστά, τη λεκάνη, το ισχίο, τη σπονδυλική στήλη, τον ώμο και τα πλευρά του. Καρκίνος σταδίου 4, με άλλα λόγια.«Σε διάστημα μιας φράσης, μόνο μιας συλλογής λέξεων, ολόκληρος ο κόσμος σας έχει καταρρεύσει», έγραψε ο Χόι, 48 ετών, σε ένα βιβλίο απομημονευμάτων που θα δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα.

Η τυχαία σκληρότητα της μοίρας, ωστόσο, δεν είχε ακόμη προχωρήσει. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα , η σύζυγός του Σάρα, 40 ετών, έμαθε ότι πάσχει από «πολύ ενεργό και επιθετικό τύπο σκλήρυνσης κατά πλάκας», η οποία ήταν εκφυλιστική και ανίατη.

Παρόλα αυτά, όταν πολλοί θα μπορούσαν να έχουν πέσει κάτω, κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, ο Χόι κατάφερε να παραμείνει θετικός.

«Δεν προσπαθώ να προσποιούμαι ότι κάθε μέρα είναι καταπληκτική», είπε σε συνέντευξή του στους Sunday Times. «Αλλά έχω γνήσιες στιγμές χαράς… Επιστρέφω στον παλιό μου εαυτό».

Οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν από αφιερώματα και υποστήριξη για τον Χόι

Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές για τον Κρις και τη Σάρα, όπως για κάθε γονιός, ήταν έπρεπε να το πουν στα δύο παιδιά τους Κάλουμ και Κλόε, τότε εννέα και έξι. Το έκαναν στη διάρκεια ενός δειπνου.

«Δεν θέλω ποτέ να τους πω ψέματα», εξήγησε στη συνέντευξη, «αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν χρειάζεται να τους πεις αμέσως».

Λέει ότι η ηχογράφηση της ηχητικής έκδοσης των απομνημονευμάτων του, «All that Matters: My Toughest Race Yet», ήταν ακόμα πιο τραυματική.

Το τελευταίο κεφάλαιο που λέει «είναι βασικά εκεί που γράφω στα παιδιά. Ξέρετε το μήνυμά μου προς αυτά. Ξέρετε, το τελευταίο μου μήνυμα προς αυτούς.

«[Διαβάζεις] τις λέξεις δυνατά, πρέπει να συνδεθείς συναισθηματικά. Πρέπει να διαβάζεις με τρόπο που να σημαίνει κάτι. Αλλά ο κίνδυνος πλησιάζει πολύ – γιατί ξαφνικά σκέφτεστε, αυτές είναι οι λέξεις που θα ακούσουν τα παιδιά μου όταν θα φύγω.

«Και αυτό είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ».

Ενώ τα παιδιά γνωρίζουν ότι ο πατέρας τους έχει καρκίνο, ο Χόι και η σύζυγός του έχουν κρατήσει κρυφή την ασθένεια της μητέρας τους. Το ζευγάρι έχει επιλέξει χαμηλού κινδύνου, λιγότερο αποτελεσματικές θεραπείες για την κατάστασή της αντί για πιο δυνητικά αποτελεσματικές, αλλά πιο επικίνδυνες, νέες θεραπείες.

 

 

newsbomb

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ