21.6 C
Rhodes
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Δημοσκόπηση Alco: Κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές – Χάνει από τα δεξιά η ΝΔ, κατά του αποκλεισμού Κασσελάκη οι Συριζαίοι

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Λίγο μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚκαι λίγο πριν την προσφυγή στις κάλπες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να πείθουν πως διαθέτουν εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, που έγινε για λογαριασμό του Alpha, μπορεί η δυσαρέσκεια σε βάρος της κυβέρνησης να αυξάνεται, αλλά μέχρι στιγμής κανένα κόμμα δεν καρπώνεται αυτή την απογοήτευση. Η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα αλλά χάνει από τα “δεξιά” της, ενώ την ίδια ώρα τα ευρήματα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ βγήκε κερδισμένο μετά την εκλογή προέδρου, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που κατρακυλά σε μονοψήφια ποσοστά.

Πιο αναλυτικά, κάθε άλλο παρά αισιοδοξία επικρατεί για το μέλλον της χώρας, καθώς το 44% εκτιμά ότι τους επόμενους μήνες τα πράγματα θα πάνε χειρότερα για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ο ίδιος αριθμός δεν βλέπει καμία διαφορά ενώ μόνο ένα 9% πιστεύει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Παράλληλα, αυξάνονται όσοι δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης, με το ποσοστό δυσαρέσκειας να έχει αυξηθεί κατά τέσσερις μονάδες από τον περασμένο Μάιο.

Δημοσκόπηση Alco

Στην ερώτηση, ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης πιστεύετε ότι μπορεί να προσφέρει εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης, οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 49% “κανένα”. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 21% και μετά η Ελληνική Λύση με 6%, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πέσει στο 5%, ποσοστό που κατέχει και το ΚΚΕ.

Παρότι το 58% υποστηρίζει ότι δεν άλλαξε κάτι από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τα υπόλοιπα ευρήματα μάλλον δείχνουν ότι το κόμμα βγήκε ενισχυμένο από τη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, με τις εσωκομματικές κάλπες, το 41% δήλωσε ότι η εικόνα του για το ΠΑΣΟΚ είναι είτε το ίδιο καλή, είτε καλύτερη.

Δημοσκόπηση Alco

Αντίστοιχα είναι τα ευρήματα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τις θετικές γνώμες να υπερτερούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 59%, διαφωνούν με τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη.

Μάλιστα, το 57% πιστεύει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα επανεκλεγόταν στο τιμόνι του κόμματος.

Δημοσκόπηση Alco

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ, με 25% προηγείται σταθερά με διαφορά 9,7 μονάδων από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στο 15,3%. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να κατακρημνίζεται στο 6,5% ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαρροές του κυβερνώντος κόμματος προς τα δεξιά, αφού Ελληνική Λύση, Φωνή Λογικής και Νίκη συγκεντρώνουν μαζί 17,3%.

thetoc

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ