19.3 C
Rhodes
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024

Τελευταία πράξη μιας τραγωδίας: Βρέθηκε νεκρή η 15χρονη Λινά μετά από 1 χρόνο – Ο δολοφόνος της δεν ήταν αυτός που όλοι νόμιζαν

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος που ζει εδώ και ένα χρόνο η οικογένεια της 15χρονης Λινά από ένα χωριό της Αλσατίας. Η μητέρα και ο πατέρας της, που από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αγωνιούσαν για την τύχη της κόρης τους, ενημερώθηκαν ότι το άψυχο σώμα της έφηβης βρέθηκε σε πυκνό δάσος, σφηνωμένο στις όχθες ενός χείμαρρου στη νομαρχία της Νιέβρ, στη Βουργουνδία. Το σημείο βρίσκεται σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από το χωριό τους, την Πλεν, που είναι στον Κάτω Ρήνο.

Πριν λίγους μήνες, τον Ιούλιο, η γαλλική αστυνομία είχε φτάσει μια ανάσα από τη σύλληψη του άνδρα που θεωρείται πλέον ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της.

Στις 10/07/24 όμως, τη στιγμή που αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην κατοικία ενός 43χρονου, του Σαμιουέλ Γκονέν, στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκίνητου του οποίου είχε βρεθεί DNA της κοπέλας, τον βρήκαν απαγχονισμένο.

Στο σημείωμα που βρήκαν στο σπίτι του έγραφε: “Έχασα την τιμή μου, την αξιοπρέπειά μου, την ανθρωπιά μου, πρέπει να φύγω. Δεν ξέρω πώς να ελέγξω τον εαυτό μου, όλα γίνονται πολύ γρήγορα”.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε εντοπιστεί από κάμερες ασφαλείας να κινείται στον επαρχιακό δρόμο μέσω του οποίου η Λινά περπάτησε για να πάει με τα πόδια στον σταθμό. Η κοπέλα έπρεπε να διανύσει μια απόσταση 3 χιλιομέτρων για να φτάσει στον προορισμό της.

 

Το χρόνικο μιας εξαφάνισης που συγκλόνισε τη Γαλλία

Το Σάββατο, 23 Σεπτεβρίου 2023, η 15χρονη Λινά, μαθήτρια Λυκείου και εργαζόμενη σε μίνι μάρκετ, χάθηκε από προσώπου γης. Η έφηβη κοπέλα έφυγε από το σπίτι της προκειμένου να μεταβεί με τα πόδια στον κοντινότερο σιδηροδρομικό σταθμό από όπου θα έπαιρνε το τρένο για να πάει στο Στρασβούργο. Φαίνεται ότι δεν έκανε ποτέ τη σύντομη διαδρομή των 50 λεπτών καθώς δεν αποβιβάστηκε ποτέ από το τρένο. Πολύ γρήγορα δηλώθηκε η εξαφάνισή της και σήμανε συναγερμός.

Οι υποψίες στράφηκαν στον 20χρονο φίλο της που εμφανιζόταν στις τηλεοπτικές κάμερες απόλυτα ψύχραιμος ενώ συμπαραστεκόταν στη μητέρα της. Ο νεαρός φοιτητής στο Στρασβούργο, ονόματι Ταό, είχε εκείνη τη μέρα ραντεβού μαζί της.

Όμως, όπως είχε υποστηρίξει όλο το πρωί του Σαββάτου, 23/09/23, βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο για μία παρουσίαση και έλεγε ότι έχει μάρτυρες.

Τελευταία πράξη μιας τραγωδίας: Βρέθηκε νεκρή η 15χρονη Λινά μετά από 1 χρόνο - Ο δολοφόνος της δεν ήταν αυτός που όλοι νόμιζανΟ 20χρονος με τη μητέρα της Λινά

Το στοιχείο που τον καθιστούσε ύποπτο ήταν ότι δεν μπορούσε να αποδείξει τις επικοινωνίες του επειδή, όπως είχε πει, είχε χάσει το κινητό του τη μέρα της εξαφάνισης της φίλης του. Ισχυριζόταν μάλιστα ότι το είχε χάσει μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή όπου είχε πάει μαζί με κάποιον για να ψάξει για τη φίλη του.

Δέκα μήνες μετά ωστόσο, η Αστυνομία βρήκε μέσω συστημάτων γεωεντοπισμού το Ford Puma, που χρησιμοποιούσε ο πραγματικός βασικός ύποπτος. Ο Σαμιουέλ Γκονέν, είχε “εντοπιστεί γεωγραφικά σε αυτήν την τοποθεσία στις 24 Σεπτεμβρίου 2023”, την επομένη της εξαφάνισης.

“Οι γενετικές αναλύσεις που έγιναν από το αρμόδιο τμήμα της γαλλικής αστυνομίας (IRCGN) κατέστησαν δυνατό να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για το πτώμα της Λινά”, είπε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

 

Και πρόσθεσε ότι έχει δοθεί παραγγελία για ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου.

Αποτυχία των αρχών το ότι ο βασικός ύποπτος κινούνταν ελεύθερος

Όπως υπογραμμίζουν όλα τα γαλλικά ΜΜΕ που καλύπτουν την υπόθεση εξαφάνισης της 15χρονης, ο 43χρονος δεν ήταν άγνωστος στις αρχές.

 

Ήταν καταγεγραμμένος στις κοινωνικές υπηρεσίες ως ψυχικά ασθενής, είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, ήταν γνωστό ότι είχε πάρει διαζύγιο και δεν είχε πια επαφές με την πρώην σύζυγο του και τα δύο παιδιά τους, δεν είχε επαγγελματική απασχόληση και, επιπλέον, τον Αύγουστο του 2023 είχε εμπλακεί σε δύο ληστείες καταστημάτων, ενώ το Ford Puma που οδηγούσε ήταν κλεμμένο.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ