24.4 C
Rhodes
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024

Διπλή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 25 Οκτωβρίου στη Σύρο

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 2.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στη Σύρο η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Το Σώμα θα συζητήσει τα παρακάτω θέματα ημερήσια διάταξης:
Θέμα 1ο: Κατάθεση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πρότασης για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Εισηγητής: κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Θέμα 2ο: Έγκριση ετήσιας καταβολής επιδόματος παροχής γάλακτος σε χρήμα στους δικαιούχους εργαζόμενους της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρ. 15, ν.5143/2024.
Εισηγητής: κ. Χρήστος Ευστρατίου, χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.

Θέμα 3ο: Έγκριση εκθέσεως αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού Γ΄ Τριμήνου έτους 2024, περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Εισηγήτρια: κα Μαρία Ελευθερίου, προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού Κυκλάδων.

Θέμα 4ο: Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε τμήματα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της νήσου Αμοργού.
Εισηγητής: κ. Λουκάς Καραδήμας, προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.

Θέμα 5ο: Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της Επαρχιακής Οδού Κορρησίας – Καστριανής λόγω εγκατάστασης πεζοδιάβασης έμπροσθεν Νηπιαγωγείου Βουρκαρίου δήμου Κέας.
Εισηγητής: κ. Λουκάς Καραδήμας, προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.

Θέμα 6ο: Έγκριση Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Εισηγήτρια: κα Μαρία Γιαννακοπούλου, προϊσταμένη της Δ/νσης ΠΕ.ΧΩ.ΣΧΕ. Κυκλάδων.

Θέμα 7ο: Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο του έργου “RURBANIVE: Rural-urban synergies emerged in an immersive innovation ecosystem (Aγροτικές-αστικές συνέργειες που προκύπτουν σε ένα οικοσύστημα καινοτομίας)” (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon Europe).
Εισηγήτρια: κα Μάρα Αντωνιάδη, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Θέμα 8ο: Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο του έργου “Diversify-CCAM by integrating the european cultural and regional variations in the design and implementation of citizen-friendly solutions to foster mobility equity (Ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών και περιφερειακών πολιτιστικών παραλλαγών στο σχέδιο βιώσιμων μεταφορών και εφαρμογή συστημάτων φιλικών προς τον πολίτη για την ενίσχυση της ισότητας στον τομέα της κινητικότητας)” (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon Europe).
Εισηγήτρια: κα Μάρα Αντωνιάδη, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Θέμα 9ο: Έγκριση 2ης Τροποποίησης (ήσσονος αξίας – μη ουσιώδης) της από 1-07-2023 υπογραφείσας Συμβάσεως με Τίτλο : «Παροχή Υπηρεσιών Διαχείρισης, Λειτουργίας και Συντήρησης του Έργου: «Ύδρευση Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά».
Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λυμπερόπουλος, προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.

Θέμα 10ο: Έγκριση Χορήγησης Εξουσιοδότησης στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου για την άσκηση καθηκόντων Αναθέτουσας Αρχής καθώς και Ορισμού Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής της από 19-09-2024 υπογραφείσας Σύμβασης με τίτλο: «Επισκευή-Συντήρηση και Εκσυγχρονισμός στις υφιστάμενες μονάδες αφαλάτωσης του Δήμου Λέρου», Αναδόχου “Watera Hellas ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ”.
Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λυμπερόπουλος, προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου. 3

Θέμα 11ο: Έγκριση Χορήγησης Εξουσιοδότησης στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου για την άσκηση καθηκόντων Αναθέτουσας Αρχής καθώς και Ορισμού Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής της από 29-07-2024 υπογραφείσας Σύμβασης Προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια Απορριμματοφόρου και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών».
Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λυμπερόπουλος, προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.

Θέμα 12ο: Επικύρωση πρακτικών της 12ης/4-9-2024, συνεδρίασης περιφερειακού συμβουλίου. (Από Αναβολή).
Επίσης, την ίδια μέρα, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί και η 5η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφερειακής αρχής για το έτος 2024.

Οι παρατάξεις θα πρέπει να καταθέσουν στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου, τα ερωτήματά τους μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, 21 του μήνα. Στην πρόσκληση προς τα μέλη, ο πρόεδρος του Σώματος, Σπυρίδων Αποστόλου, αναφέρει τα εξής:

«Σας καλούμε στην Ειδική Συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί, Δια Ζώσης, την 25η Οκτωβρίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 μ.μ. στη Σύρο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου ΕΡΜΗΣ (Πλατεία Κανάρη-Ερμούπολη), δυνάμει του άρθρου 168Α του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α) το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 17 του ν. 5056/2023 (ΦΕΚ 163/τ.Α). Στην Ημερήσια Διάταξη της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας της περιφερειακής αρχής, θα περιληφθούν έως επτά (7) ερωτήματα που θα προέρχονται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και έως τρία (3) ερωτήματα, τα οποία θα προέρχονται από την παράταξη της πλειοψηφίας, τα οποία αφορούν στα πεπραγμένα της περιφερειακής αρχής.

Σε περίπτωση που τα προς συζήτηση ερωτήματα είναι περισσότερα των δέκα (10) (παραπάνω από επτά (7) για τις παρατάξεις της μειοψηφίας και αντιστοίχως παραπάνω από τρία (3) για την παράταξη της πλειοψηφίας), τότε διενεργείται κλήρωση από το προεδρείο για την κατ’ αντιστοιχία πλήρωση του αριθμού των ερωτημάτων και την κατάρτιση της Η.Δ. Τα ερωτήματα οφείλουν να κατατεθούν εγγράφως στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου έως και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 16:00 μ.μ.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ