24.1 C
Rhodes
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Παρίστανε τον ντελιβερά και έκανε ληστείες… 50 μέτρα γύρω από το σπίτι του για να αποφύγει τη σύλληψη

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Παρίστανε τον διανομέα γνωστής εταιρίας διανομής τροφίμων, κάλυπτε το πρόσωπο του με κράνος και χειρουργική μάσκα, ενώ “χτυπούσε” επιχειρήσεις σε ακτίνα 50 μέτρων από το σπίτι του, για να αποφύγει την σύλληψη!

Τέλος στην δράση ενός 44χρονου ληστή έβαλαν τα στελέχη της υποδιεύθυνσης ασφαλείας βορειανατολικής Αττικής, συλλαμβάνοντας τον δράστη, έξω από το σπίτι του στο Μαρούσι. Ο 44χρονος είχε καταφέρει σε διάστημα 46 ημερών, να κάνει 8 ένοπλες ληστείες, 5 απόπειρες και μια απόπειρα κλοπής σε Μαρούσι, Πεύκη και Κηφισιά. Η παραβατική του δράση, είχε ξεκινήσει στις 14 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε με την σύλληψη του, στις 15 Οκτωβρίου.Είχε καταφέρει να αποσπάσει το ποσό των 4.180 ευρώ.

Ο δράστης συνήθιζε να πηγαίνει στις επιχειρήσεις που θα λήστευε, με ένα σκούτερ και έχοντας στο κράνος της μοτοσυκλέτας που φορούσε, το αυτοκόλλητο γνωστής εταιρίας μεταφοράς γρήγορου φαγητού, για να δίνει την εικόνα του “ντελιβερά”. Όταν διαπίστωνε πως εντός των καταστημάτων δεν υπήρχαν πελάτες, εισέβαλε στο χώρο και με την απειλή ενός όπλου ρέπλικα, αφαιρούσε τις εισπράξεις από το ταμείο.

Στην συνέχεια διέφευγε με το σκούτερ, το οποίο είχε ενοικιάσει και μάλιστα κάλυπτε την πινακίδα του, με πετσέτες ή σακούλες για να μην αποκαλύπτεται ο αριθμός κυκλοφορίας του. Κατά τη διάπραξη των ληστειών ο 44χρονος , δεν δίσταζε να προτάσσει το όπλο προς το μέρος των θυμάτων του προκειμένου να τους ξεκαθαρίζει πως αν χρειαστεί θα το χρησιμοποιήσει. Οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Β/Α Αττικής, κατάφεραν τελικά να τον ταυτοποιήσουν και το πρωί της Τρίτης, να τον συλλάβουν έξω από το σπίτι του στο Μαρούσι.

Κατά την διάρκεια της κατ΄ οίκον έρευνας, οι αστυνομικοί εντόπισαν το πιστόλι – ρέπλικα, 0,8 γραμμάρια ηρωίνης και το σύνολο των ρούχων που φορούσε κατά την διάπραξη των ληστειών.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ